Μεγαλώνει η ανησυχία για το ηφαίστειο στο νησί Λα Πάλμα, καθώς κλιμακώνονται οι εκρήξεις.

Οι ειδικοί λένε ότι η ηφαιστειακή έκρηξη μπήκε σε μια νέα, επικίνδυνη φάση, 7 ημέρες αφότου ξύπνησε το ηφαίστειο στη Λα Πάλμα. Οι εκρήξεις είναι μεγαλύτερες, η λάβα που ρέει περισσότερη, ενώ ηφαιστειακή στάχτη και καπνοί φτάνουν σε ύψος 4 χιλιομέτρων. Το αεροδρόμιο του νησιού κλείνει και ανοίγει, ενώ μεγαλώνει η ανησυχία των 80.000 κατοίκων και αρκετοί συγκεντρώνονται στο λιμάνι καθώς φοβούνται τα χειρότερα.

«Χαμός» και στη Βρετανία

Την ίδια στιγμή, εκρηκτική είναι η κατάσταση στην Βρετανία, καθώς οδηγοί που περιμένουν στις ουρές στα βενζινάδικα έρχονται στα χέρια.

Οι καυγάδες πληθαίνουν στα βενζινάδικα καθώς οι οδηγοί εκνευρίζονται περιμένοντας ώρες στις ουρές, τσακώνονται για τη σειρά και λύνουν τις διαφορές ακόμα και με γροθιές.

Δε λείπουν τα καύσιμα από τη χώρα, αλλά οι επαγγελματίες οδηγοί βυτιοφόρων καθώς πολλοί έφυγαν λόγω Brexit. Η κυβέρνηση Τζόνσον αποφάσισε να χορηγήσει βίζες σε 5.000 ξένους οδηγούς ενώ έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τα επαγγελματικά σωματεία τους ότι πυροδότησαν την κρίση παρασύροντας τον κόσμο με τις προειδοποιήσεις για ελλείψεις.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η υπαρχηγός των Εργατικών Άντζελκα Ρέινερ, πυροδότησε νέα ένταση αποκαλώντας τους ηγέτες των Εργατικών «αποβράσματα, ρατσιστές, ομοφοβικούς» κ.α. που δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του λαού.