Δυσαρεστημένος με τις ΗΠΑ και τον Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει γίνει καλή αρχή».

 Την τελευταία του ημέρα στη Νέα Υόρκη, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του με τη στάση του Αμερικανού προέδρου απέναντι στη χώρα του.

  «Θέλω εμείς (Τουρκία και ΗΠΑ), ως δύο χώρες του ΝΑΤΟ, να είμαστε φίλοι και όχι αντίπαλοι. Αλλά η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι πολύ καλή. Με βάση τα σχεδόν 19 χρόνια εργασίας μου ως πρωθυπουργός και πρόεδρος, μπορώ να πω ότι, δυστυχώς, τώρα δεν είναι η καλύτερη στιγμή στις σχέσεις με τις ΗΠΑ. Δούλεψα καλά με τους Μπους, Ομπάμα και Τραμπ, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν», είπε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει η «Hurriyet».

 Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ για παροχή όπλων σε «τρομοκράτες» στη Συρία, ενώ επισήμανε ότι η Ουάσιγκτον άφησε μεγάλη ποσότητα όπλων στο Αφγανιστάν, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ «θα πρέπει να πληρώσουν τίμημα» γι' αυτό.

 Ο Ερντογάν σημείωσε ακόμη ότι η Άγκυρα δεν θα κάνει πίσω στη συμφωνία S-400 με τη Ρωσία, η οποία αποτελεί ένα ακόμη «αγκάθι» στους δεσμούς ΗΠΑ-Τουρκίας.