Έξι πρώην μοντέλα, ανάμεσά τους και η «Άγρια Ορχιδέα», Κάρε Ότις, σπάνε τη σιωπή τους κατηγορώντας τον πρώην σύζυγο της Λίντα Εβανγκελίστα για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση. Τα πρώην μοντέλα ετοιμάζονται να καταθέσουν στη γαλλική πρωτεύουσα εναντίον του Ζεράλντ Μαρί, πρώην επικεφαλής του πρακτορείου Elite στην Ευρώπη, την ώρα που μεγάλα ονόματα από το χώρο της μόδας, όπως οι Κάρλα Μπρούνι και Πολίνα Πορίτσκοβα, δηλώνουν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό τους. Οι έξι πανέμορφες γυναίκες έφτιαξαν βαλίτσες για την «πόλη του φωτός», όχι για να περπατήσουν στην πασαρέλα αλλά και για να καταθέσουν στις αστυνομικές αρχές των Παρισίων, σχολιάζουν οι «New York Times».

Το 2020 η Εισαγγελία στο Παρίσι διέταξε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του 71χρονου σήμερα Μαρί, ο οποίος πλέον είναι ιδιοκτήτης του πρακτορείου μοντέλων Oui Management. Η έρευνα αφορά «τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο πρόσωπο», σύμφωνα με την Εισαγγελία.

Η Κάρε Σάτον -γνωστή ως Κάρε Ότις-, πρωταγωνίστρια της «Άγριας Ορχιδέας», κάνει λόγο για αμέτρητους βιασμούς μέσα στο 1986, όταν ή ίδια ήταν μόλις 17 ετών. Η 52χρονη σήμερα Ότις, μητέρα δύο κοριτσιών στην εφηβεία, έχει αποκαλύψει ότι ο Μαρί τη βίασε όταν ζούσε στο Παρίσι, κάνοντας τα πρώτα της βήματα στο μόντελινγκ. Τότε ήταν μάλιστα αρραβωνιασμένος με τη Λίντα Εβανγκελίστα.

H Έμα Κάρλσον από τη Σουηδία κατήγγειλε ότι ο Μαρί της επιτέθηκε όταν εργαζόταν για το πρακτορείο, το 1990. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο Ζεράρ Μαρί κατηγορείται για βιασμό και ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο Μαρί ήταν επί τρεις δεκαετίες ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες στη βιομηχανία της μόδας. Μετά το χωρισμό του από τη Λίντα Εβανγκελίστα, εγκαταστάθηκε στην Ίμπιζα.

Ένα χρόνο αφότου οι εισαγγελείς στη Γαλλία ξεκίνησαν έρευνα για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση #Metoo τη δεκαετία του 1980 και του 1990, σήμερα κάνουν την εμφάνισή τους ισχυρές «φωνές» για να υποστηρίξουν τα φερόμενα ως θύματα του Μαρί. Απαιτώντας μια πιο αυστηρή εργασιακή ρύθμιση για την προστασία των νέων μοντέλων των οποίων η εργασία μπορεί να τους απομακρύνει από την οικία τους, η Κάρλα Μπρούνι, πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, έσπευσε να δηλώσει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

«Αρκετά σημαίνει αρκετά - στέκομαι στο πλευρό της Καρέ Σάτον και των άλλων πρώην μοντέλων που κατηγορούν τον Ζεράρ Μαρί ότι ασέλγησε σε βάρος τους, την ώρα που μεταβαίνουν στο Παρίσι για να καταθέσουν εναντίον του», δήλωσε η Κάρλα Μπρούνι, ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα της δεκαετίας του ’90 και σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί. Η Κάρε Ότις ηγείται της ομάδας γυναικών που κατέθεσαν στο Παρίσι.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time