Ήταν μόλις πριν από 2 μήνες όταν ο Τούρκος πρόεδρος, θέλοντας να απευθύνει θρησκευτικό μήνυμα, δυσκολεύεται να μιλήσει και κλείνουν τα μάτια του.

Το ερώτημα παραμένει και επανέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Είναι ο Ερντογάν σε θέση να κυβερνήσει τη χώρα ή πρέπει να ξεκινήσουν τα σενάρια διαδοχής του σε περίπτωση που η υγεία του επιδεινωθεί;

Το ίδιο είχε πάθει και το 2017, τότε που βρισκόταν στο Κίεβο. Μετά την επίσημη συνάντησή του με τον τότε Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, οι δύο άνδρες παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου όμως ο Τούρκος πρόεδρος αφέθηκε για λίγο στα χέρια του.

H στιγμή με τον Ερντογάν υποβασταζόμενο

Φεβρουάριος του 2020. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρειάζεται τη βοήθεια της συζύγου του για να κατέβει τα σκαλιά. Ακόμα και έτσι δεν αισθάνεται ασφαλής και επιλέγει να στηριχθεί και σε ένα από τα μέλη της ασφάλειά του, κρατώντας τον ώμο του έτσι ώστε να είναι σίγουρος ότι δε θα πέσει.

Σε πρόσφατο δημοσίευμά του το Nordic Monitor αποκαλύπτει: «Ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε χειρουργείο για καρκίνο και πάσχει από επιληψία».

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Ερντογάν το 2011 είχε υποβληθεί υπό άκρα μυστικότητα σε 2 χειρουργικές επεμβάσεις για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του παχέος εντέρου που τον ταλαιπωρούσε. Όπως επίσης αποκαλύπτει το άρθρο, ο Τούρκος πρόεδρος πάσχει και από επιληψία.

Αν και οι κυβερνητικές πηγές αποδίδουν την εικόνα του Ερντογάν σε υπερκόπωση λόγω του έντονου προγράμματός του, τα ερωτήματα παραμένουν.