Το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο «σκάνε» στο Πριγκιπάτο του Μονακό και σφίγγει ο κλοιός των πιέσεων γύρω από τον πρίγκιπα Αλβέρτο να αποκαλύψει τι συμβαίνει με τη σύζυγό του πριγκίπισσα Σαρλίν. Μετά τις... αμήχανες φωτογραφίες τους από την επίσκεψη του Αλβέρτου και των παιδιών τους στη Ν. Αφρική, προ ημερών, αποκαλύφθηκε πως ο γαλαζοαίματος παρέστη στο χορό του Ερυθρού Σταυρού τον Ιούλιο, με την πρώην ερωμένη του Νικόλ Κοστ και το παιδί τους, τον 18χρονο Αλεξάντερ Κοστ Γκριμάλντι!

Οι φωτογραφίες τους κάνουν το γύρο του κόσμου και τα δημοσιεύματα ζητούν απαντήσεις. Η 43χρονη πριγκίπισσα βρίσκεται από τον Μάρτιο στη χώρα καταγωγής της, τη Νότιο Αφρική, και η απουσία της έχει οδηγήσει σε εικασίες για το αν η σοβαρή κρίση του γάμου τους είναι μοιραία, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη και τρίτου εξώγαμου παιδιού του Μονεγάσκου. Το γαλλικό περιοδικό «Madame Figaro» διερωτάται:

«Πόσο καιρό μπορεί να μείνει μακριά από τα παιδιά και τα καθήκοντά της; Πόσο καιρό οι ρινόκεροι θα είναι προτεραιότητα της πριγκίπισσας του Μονακό; Πόσο θα συνεχίσει ο πρίγκιπας Αλβέρτος να ανέχεται αυτή τη γελοία προσβολή;». «Στο Μονακό, μετά την αναχώρηση της Σαρλίν, τα στόματα έχουν χαλαρώσει και οι Μονεγάσκοι την ‘‘θάβουν’’» γράφει ο Στεφάν Μπερν. «...H υπέροχη λάμψη της εξαφανίζεται, το θλιμμένο βλέμμα της χαρακτηρίζεται θλιβερό. Η Σαρλίν έχει απαξιωθεί και απομονωθεί...» επισημαίνει.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time