Μεγαλώνει το κύμα της φυγής από το Αφγανιστάν και το καθεστώς των Ταλιμπάν. Χιλιάδες άνθρωποι περνούν μέσα από την έρημο στα σύνορα με το Πακιστάν ελπίζοντας ότι στη συνέχεια θα βρουν έναν τρόπο για να φτάσουν στη Δύση.

Ειδικότερα, για τους περισσότερους Αφγανούς ο δρόμος αυτός περνά ή ελπίζουν πως θα περάσει από το Ιράν και την Τουρκία. Προς το παρόν διασχίζουν οι περισσότεροι με τα πόδια ερημικές περιοχές από το νότιο Αφγανιστάν προς το Πακιστάν, κοντά στη Γεδρωσία, βόρεια από την έρημο που διέσχισε και ο στρατός του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο φακός κατέγραψε χιλιάδες ανθρώπους να κινούνται σε αυτή την περιοχή. Από εκεί θα επιχειρήσουν να περάσουν στο Ιράν, η συνέχεια θα είναι προς Τουρκία και εκεί τα δίκτυα των διακινητών, με τελικό προορισμό τη Ευρώπη.

Στήριξη στην κυβέρνηση των Ταλιμπάν

Σε μια σημαντική εξέλιξη μέσα στο Αφγανιστάν, ο πολέμαρχος Χεκματιάρ δήλωσε ότι στηρίζει άνευ όρων την κυβέρνηση των Ταλιμπάν ενώ μιλώντας σε τουρκικό κανάλι χαρακτήρισε την Τουρκία μεγάλο φίλο του Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν συνομιλούν και με τον πρώην πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι που έμεινε στο Αφγανιστάν.

Καθώς συνεχίζεται το παζάρι για το αεροδρόμιο της Καμπούλ, τουρκικά μέσα μεταδίδουν ότι προσγειώθηκε ήδη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ αεροπλάνο με τεχνικούς από το Κατάρ που θα εξετάσουν τρόπους για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων.