Το γνωμικό «αφού δεν πάει Μωάμεθ στο βουνό, πηγαίνει το βουνό στο Μωάμεθ», έκανε πράξη ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό με την επίσκεψή του στη σύζυγό του, πριγκίπισσα Σαρλίν, στη Νότια Αφρική.

Η πριγκίπισσα Σαρλίν μετέβη στη γενέτειρά της τον περασμένο Μάρτιο με αφορμή την κηδεία του βασιλιά των Ζουλού Γκούντγουιλ Ζουελιτίνι και δεν επέστρεψε έκτοτε στο παλάτι των Μονεγάσκων. Η πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης σε δηλώσεις της είχε αναφέρει πως ένα πρόβλημα υγείας ωτορινολαρυγγολογικής φύσεως την κρατά μακριά από την οικογένειά της, καθώς ο γιατρός της έχει απαγορεύσει τα αεροπορικά ταξίδια μέχρι τον Οκτώβριο. Νεότερη ανακοίνωση του Πριγκιπάτου, στις 13 Αυγούστου, ανέφερε πως η Σαρλίν υποβλήθηκε επιτυχώς σε τετράωρη χειρουργική επέμβαση με πλήρη αναισθησία σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ, χωρίς περαιτέρω πληροφορίες, και πως σύντομα ο πρίγκιπας Αλβέρτος και τα παιδιά τους θα την επισκέπτονταν στη Νότιο Αφρική, όπως και έγινε.



«Είμαι ευτυχισμένη να έχω την οικογένειά μου και πάλι μαζί μου», έγραψε στα αγγλικά η πριγκίπισσα στη λεζάντα σειράς φωτογραφιών που ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram, με τον Αλβέρτο και τα δίδυμα 6χρονα παιδιά της, τον διάδοχο Ζακ και την πριγκίπισσα Γκαμπριέλα. Οι φωτογραφίες, όπως ήταν αναμενόμενο, έγιναν αντικείμενο σχολιασμού, ιδιαίτερα η φωτογραφία στην οποία η πριγκίπισσα Σαρλίν φαίνεται να αγκαλιάζει έναν μάλλον... αμήχανο Αλβέρτο. Παρότι γίνεται λόγος για επανένωση της οικογένειας, μάλλον δεν διασκεδάζουν τις φήμες πως η πριγκίπισσα δεν έχει πρόθεση να επιστρέψει στο Μονακό και ψάχνει μόνιμη κατοικία στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Αιτία για τη δυσαρέσκεια και τη φυγή της Σαρλίν από τον πλευρό του Αλβέρτου φαίνεται πως είναι η αποκάλυψη πως ο 63χρονος Μονεγάσκος είναι πατέρας και τρίτου εξώγαμου παιδιού, μιας 15χρονης που απέκτησε με Βραζιλιάνα την περίοδο που διατηρούσε σχέση και με τη Σαρλίν. Η σιωπή που ακολούθησε τις απειλές της Βραζιλιάνας για αγωγές πατρότητας τον περασμένο Απρίλιο ενισχύει την άποψη ότι μάλλον έγινε εξωδικαστικός διακανονισμός, όπως έκανε στο παρελθόν ο Αλβέρτος και με τις μητέρες των δύο άλλων εξώγαμων τέκνων του.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ