Ένας φρουρός της βασίλισσας Ελισάβετ συνελήφθη για σεξουαλική επίθεση σε δύο νεαρούς νεοσύλλεκτους σε ένα αρρωστημένο τελετουργικό μύησης στην ομάδα.

Οι νεοσύλλεκτοι, τη δεύτερη μέρα τους στο Coldstream Guards, φέρεται να κακοποιήθηκαν σεξουαλικά με παιχνίδια μόλις λίγα μέτρα από το Κάστρο του Windsor. Ανώτερος αξιωματούχος της μονάδας επιβεβαίωσε ότι ένας αξιωματικός του έχει συλληφθεί και τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες αναφορικά με το συμβάν. Πηγή του στρατού δήλωσε στην εφημερίδα «The Sun» πως «ο στρατός δέχεται τεράστια πίεση για να εξαλείψει τέτοιου είδους συμπεριφορές, είτε σε μορφή καψονιού, είτε στην ακραία της σεξουαλικής κακοποίησης».

Το περιστατικό έρχεται να επιβαρύνει μια ήδη τεταμένη κατάσταση, καθώς ένας αξιωματικός του συντάγματος, ο υπολοχαγός Κίρτλαντ Γκιλ, θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον επόμενο χρόνο κατηγορούμενος για συνωμοσία, μεταφορά και πώληση πυρομαχικών και κατοχή απαγορευμένου όπλου. Επίσης, το περιστατικό έρχεται λίγους μήνες αφότου τα αφεντικά της άμυνας διέλυσαν μια μονάδα RAF, στην οποία ένας αεροπόρος φέρεται να δέχτηκε σεξουαλική επίθεση με σωλήνα όλμου σε μια άλλη τελετή μύησης. «Η RAF, όμως, ήταν γρήγορη και αδίστακτη στην αντιμετώπιση αυτού του είδους της συμπεριφοράς και είχε τη σωστή απάντηση. Αλλά με τους φρουρούς του Coldstream, του παλαιότερου συντάγματος στον στρατό, δεν γίνεται έτσι, δεν μπορείς να τους ξεφορτωθείς εν μία νυκτί», τόνισε η πηγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Coldstream Guards είναι το παλαιότερο σε συνεχόμενη υπηρεσία τακτικό σύνταγμα στον βρετανικό στρατό, με βασικό ρόλο την προστασία της μοναρχίας. Αποτελεί τμήμα της Μεραρχίας του Στέμματος, εδρεύει στο Στρατώνα Βικτόρια κοντά στο Κάστρο του Γουίνδσορ, συμμετέχει συχνά σε κρατικές τελετές. Οι στρατιώτες του παρέχουν εθιμοτυπικές φρουρές στα βασιλικά παλάτια καθώς και στρατεύματα πεζικού της πρώτης γραμμής, έχοντας λάβει μέρος σε αποστολές σε όλο τον κόσμο, ενώ πολέμησε στην πλειονότητα των μεγάλων συγκρούσεων στις οποίες είχε εμπλακεί ο βρετανικός στρατός.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ