Γυναίκα από το Αφγανιστάν έφερε στον κόσμο το μωρό της μέσα σε ένα αμερικανικό αεροσκάφος C-17 Globemaster, ενώ μόλις είχε καταφέρει να φύγει από την πρωτεύουσά της χώρας Καμπούλ, στην οποία επικρατεί χάος από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία.

Η Διοίκηση αερομεταφορών των ΗΠΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή της το Σάββατο ότι μία Αφγανή γέννησε κατά τη διάρκεια πτήσης προς την αεροπορική βάση Ramstein της Γερμανίας από μια άγνωστη βάση στάθμευσης στη Μέση Ανατολή. Η μητέρα άρχισε να έχει επιπλοκές και ο πιλότος κατέβηκε σε χαμηλότερο ύψος για να αυξήσει την πίεση του αέρα στο αεροσκάφος, γεγονός που σύμφωνα με τη Διοίκηση της έσωσε τη ζωή.


«Μετά την προσγείωση, αεροπόροι από την 86η MDG επιβιβάστηκαν και έφεραν στον κόσμο το παιδί στην αποθήκη φορτίου του αεροσκάφους», ανέφερε η ανακοίνωση. «Το κοριτσάκι και η μητέρα μεταφέρθηκαν σε κοντινό ιατρικό κέντρο και είναι σε καλή κατάσταση», δήλωσε η Διοίκηση. Η νέα μητέρα ταξίδευε με άλλα μέλη της οικογένειας και οι φωτογραφίες που μοιράστηκε η Πολεμική Αεροπορία τη δείχνουν να μεταφέρεται από το C-17 με φορείο.