Συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι πραγματοποίησε ο Ανάς Χακάκι, διοικητής των Ταλιμπάν και ηγετικό στέλεχος του Δικτύου Χακάνι, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος των Ταλιμπάν, στην προσπάθειά τους να σχηματίσουν κυβέρνηση στην Καμπούλ.

Ειδικότερα, στην συνάντηση ο Καρζάι συνοδευόταν από τον Αφγανό πολιτικό, Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, επικεφαλής, μέχρι πρόσφατα, του Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Συμφιλίωσης και υπουργό Εξωτερικών (2001-2005).

Ποιο είναι το Δίκτυο Χακάνι

Το Δίκτυο Χακάνι αποτελεί σημαντική συνιστώσα του κινήματος των Ταλιμπάν. Πιο συγκεκριμένα, με προπύργιο την μεθόριο με το Πακιστάν, η ένοπλη οργάνωση θεωρείται υπεύθυνη για μερικές από τις αιματηρότερες επιθέσεις στο Αφγανιστάν.

Ταυτόχρονα, αξιωματούχος των Ταλιμπαν ανακοίνωσε ότι η ηγετική ομάδα του ισλαμιστικού κινήματος θα έλθει σε επαφή με κορυφαία μέλη προηγούμενων αφγανικών κυβερνήσεων τις προσεχείς 48 ώρες.

«Είναι πολύ πρόωρο να πει κανείς ότι οι ταλιμπάν θα περιλάβουν μέλη προηγούμενων κυβερνήσεων στην νέα αφγανική κυβέρνηση», διευκρίνισε ωστόσο.