Αρθρογράφος των New York Times «κάρφωσε» τον Μπαράκ Ομπάμα για το πάρτι των 60ών γενεθλίων του, και πιο συγκεκριμένα για την απόφασή του να μην συμπεριλάβει στη λίστα των καλεσμένων άτομα που τον βοήθησαν να φτάσει στην κορυφή.

Σύμφωνα με την Μορίν Ντόουντ, ο πρώην πρόεδρος προτίμησε να γιορτάσει με διάσημους σταρ που δεν τον ήξεραν καν πριν την έλευσή του στον Λευκό Οίκο.

Η αρθρογράφος έφτασε μάλιστα στο σημείο να αποκαλέσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ «Μπαράκ Αντουανέτα». Ο χαρακτηρισμός παραπέμπει σαφώς στη Μαρία Αντουανέτα, την βασίλισσα της Γαλλίας που είχε προκαλέσει την οργή του λαού καθώς δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα. Μάλιστα αποκεφαλίστηκε από τους επαναστάτες κατά τη Γαλλική Επανάσταση.

Η λίστα στο στόχαστρο

Η Ντόουντ εστίασε στο γεγονός πως ο Ομπάμα «έκοψε» από την αρχική λίστα των 600 καλεσμένων του τον πρώην προσωπάρχη του Ραμ Εμανουέλ αλλά και τον πρώην υπεύθυνο στρατηγικής της προεκλογικής του εκστρατείας Ντέιβιντ Άξελροντ, παρά το γεγονός ότι και οι δύο τον βοήθησαν να εξασφαλίσει την προεδρική του νίκη.