Οι Βρετανοί φημίζονται για την αίσθηση του χιούμορ τους ή μάλλον για το ξεχωριστό χιούμορ που διαθέτουν και η αλήθεια είναι ότι η σάτιρα ήταν πάντα μέρος της τηλεοπτικής τους καθημερινότητας. Φαίνεται όμως ότι όσον αφορά στη βασίλισσά τους δεν ανέχονται και πολλά ή μάλλον δεν ανέχονται χιούμορ αν προέρχεται από τη Μέγκαν Μαρκλ.

Όταν η δούκισσα του Sussex εμφανίστηκε στο βίντεό της να πίνει τσάι από μια κούπα μαζί με τη Μελίσα Μακ Κάρθι που φορούσε ένα καπέλο και επίσης έπινε τσάι, όλοι αναρωτήθηκαν γιατί η Μέγκαν θα δημιουργούσε ένα βίντεο που θα κορόιδευε τις βρετανικές συνήθειες και τη βασίλισσα.

Πήρε φωτιά το twitter

Τα σχόλια στο Twitter πήραν φωτιά με τη δημοσιογράφο βασιλικού ρεπορτάζ, Άντζελα Λεβίν, να γράφει «πιστεύει κάποιος άλλος ότι η Μέγκαν και η φίλη της Μελίσα Μακ Κάρθι κορόιδευαν τη βασίλισσα; Και οι δύο κρατούσαν παλιομοδίτικες κούπες σαν αυτή που κρατούσε η Μεγκ στο blog της μετά την πρώτη της γνωριμία με τη βασίλισσα. Η σάτιρα δείχνει τι πιστεύει για τη βασιλική οικογένεια. Πήρε αυτό που ήθελε και είναι σίγουρη πλέον ότι είναι πιο έξυπνη από εμάς. Απλά πρέπει να περιμένουμε το ξεχείλισμα του Χάρι στα απομνημονεύματά του».

Ο βιογράφος της βασιλικής οικογένειας Ρόμπερτ Τζόμπσον απάντησε στο Twitter πως «ίσως, αλλά σίγουρα κοροϊδεύει τους Βρετανούς με μια ξεπερασμένη καρικατούρα», ενώ κάποιοι συμφώνησαν γράφοντας πως «όχι μόνο τη βασίλισσα, αλλά όλη τη βρετανική κουλτούρα. Την πουλάει και την κοροϊδεύει ταυτόχρονα». Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι που ήταν πιο ψύχραιμοι και πιο αντικειμενικοί με το βίντεο της Μαρκλ, γράφοντας «υποτίθεται ότι το έκανε για πλάκα - όχι για να κοροϊδέψει τη βασίλισσα. Απλά η γνώμη μου».



*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time