Περισσότερο βάρος φαίνεται να έχει χάσει οηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, έναν μήνα αφότου οι κάτοικοι της Βόρειας Κορέας δάκρυζαν εξαιτίας της απώλειας βάρους του ηγέτη τους, πιστεύοντας ότι σχετίζεται με πρόβλημα υγείας.

Ορισμένοι μάλιστα παρατηρητές λένε ότι ο Κιμ έχει χάσει από 22 έως 44 κιλά.



Σε φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν κατά τους εορτασμούς της 68ης επετείου από τον Πόλεμο της Κορέας ο Κιμ Γιονγκ Ουν διακρίνεται ακόμα πιο αδύνατος σε σχέση με προηγούμενες δημόσιες εμφανίσεις του, στις οποίες επίσης είχε χάσει βάρος.

Η υγεία του παρακολουθείται από καιρό διεθνώς



Οι αναλυτές λένε ότι οι παρατηρήσεις έδειξαν ότι οι αρχές επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν την αλλαγή στο βάρος του Κιμ για να ενισχύσουν την πίστη στο καθεστώς σε απελπιστικούς καιρούς πείνας. Ταυτόχρονα, η υγεία του Κιμ παρακολουθείται από καιρό διεθνώς, καθώς ο τυχόν αιφνίδιος θάνατός του θα εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη διαδοχή και τη σταθερότητα.

Γνωστός ως βαρύς καπνιστής, ο ηγέτης ήταν παχύσαρκος, με το βάρος του να φαινόταν να αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα φαινόταν αισθητά λιγότερο υπέρβαρος στις εικόνες των μέσων ενημέρωσης που δημοσιεύθηκαν από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Πιονγκγιάνγκ και στην κρατική τηλεόραση.