«Πεδίο μάχης» θυμίζει το κτίριο που στεγάζει τον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα» στην Κύπρο, μετά την «επίθεση» από αντιεμβολιστές που νωρίτερα διαδήλωναν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Μεγάλη ομάδα διαδηλωτών μετά την εκδήλωση πήγε έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό και επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ.

Προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του κτηρίου και κάηκε ένα αυτοκίνητο. Τραυματίστηκαν 8 αστυνομικοί εκ των οποίων οι 5 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία.
kypros1

Η στιγμή της επίθεσης στον «αέρα»

Ο παρουσιαστής περιέγραψε την κατάσταση και απηύθυνε έκκληση στην Αστυνομία από τον αέρα του δελτίου, για να φτάσει στο συγκρότημα.

Δείτε την στιγμή της επίθεσης:

Συλλήψεις

Η κυπριακή αστυνομία έχει συλλάβει τέσσερα άτομα και αναζητεί ακόμα δέκα.

Η αστυνομία έχει συστήσει ενισχυμένη ανακριτική ομάδα και εξετάζει βίντεο και φωτογραφίες για να εντοπίσει τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στην επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό.
kypros2
kypros3

Αναστασιάδης: «Πλήγμα» κατά της δημοκρατίας

Την επίθεση καταδίκασε με έντονο ύφος ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, η Πρόεδρος της Βουλής και τα πολιτικά κόμματα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έγραψε ότι η επίθεση που δέχτηκε το «Σίγμα», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό. «Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών» προσθέτει.