Βιβλική είναι η καταστροφή στη Γερμανία με τους νεκρούς από τις καταστροφικές πλημμύρες συνεχώς να αυξάνονται, ενώ οι αγνοούμενοι παραμένουν χιλιάδες.

Οι εικόνες πραγματικά σοκάρουν…. Τεράστιες ποσότητες νερού παντού σε σπίτια και περιουσίες, καταστροφές, νεκροί, τραυματίες, αγνοούμενοι. Οι καταστροφικές πλημμύρες στη δυτική Γερμανία φέρνουν χάος, θρήνο σε πολλές οικογένειες και ταλαιπωρία.

Η έκταση της καταστροφής δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί στα κρατίδια Ρηνανίας-Παλατινάτου και Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας που έχουν θαφτεί κάτω από τόνους νερού και λάσπης.

Ο τραγικός απολογισμός συνεχώς αυξάνονται. Οι νεκροί έφτασαν τους 141, υπάρχουν 700 τραυματίες, ενώ οι εφιαλτικές προβλέψεις κάνουν λόγο για 3000 αγνοούμενους. Άλλοι τόσοι στέκονται σήμερα μπροστά από τα κατεστραμμένα σπίτια τους, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος των ζημιών.

Στο Έρφτσταντ-Μπλέσεμ της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας σπίτια κατέρρευσαν και άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα συντρίμμια. Οι κατολισθήσεις προκάλεσαν τεράστιες ζημιές σε δρόμους και αυτοκίνητα. Σε κάποια σημεία η γη άνοιξε κυριολεκτικά στα δύο. Οι κλήσεις έκτακτης ανάγκης από αυτή την περιοχή, όχι μακριά από την Κολωνία, ήταν ασταμάτητες τις πρώτες ώρες μετά την καταστροφή. Πολλοί χρειάστηκε να μετακινηθούν με φουσκωτές λέμβους για να σωθούν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Τηλεοπτικά συνεργεία καταγράφουν συγκλονιστικές εικόνες από τις προσπάθειες διάσωσης. «Αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια κρίση, οι διαστάσεις της οποίας δεν μπορούν ακόμη να εκτιμηθούν» ανέφερε ο Φρανκ Ροκ (CDU) από το τοπικό δημοτικό συμβούλιο.

Την ίδια ώρα άλλες 23 περιοχές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχουν πληγεί από τις πλημμύρες. Πολλά ποτάμια και παραπόταμοι υπερχείλισαν. Οι εικόνες από τις πληγείσες περιοχές μαρτυρούν την ορμητική δύναμη της φύσης. Εμπορικοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Πολλά νοικοκυριά παραμένουν ακόμη χωρίς ηλεκτρικό, ενώ σε πολλές περιοχές έχουν διακοπεί οι σιδηροδρομικές συνδέσεις ή είναι εξαιρετικά περιορισμένες.