Ο Τούρκος παραγωγός του «Survivor» και του «Big Brother», Ατζούν Ιλίτζαλι, μετά το «μάθημα» που μας έκανε μέσα από το ριάλιτι ότι Έλληνες και Τούρκοι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, διοργανώνει αγώνα-πρόκληση, στο ψευδοκράτος, για την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο. Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες -και σίγουρα οι fans του «Survivor» θα το θυμούνται- που ο Τούρκος μεγαλοπαραγωγός και καναλάρχης Ατζούν Ιλίτζαλι έκανε «μάθημα» για το ότι οι δύο λαοί (Έλληνες και Τούρκοι) είναι κοντά και πως αυτό που τους χωρίζει είναι μόνο μία θάλασσα (το Αιγαίο), πως αυτός έρχεται συχνά στην Ελλάδα (αφού εδώ δραστηριοποιείται και επαγγελματικά) και νιώθει κοντά με τους Έλληνες.

«Μπορεί να είμαστε δύο διαφορετικές χώρες αλλά όσο έχουμε καλή καρδιά, μπορούμε πάντα να είμαστε μαζί, να περνάμε καλά μαζί και να μοιραζόμαστε τον πόνο μαζί. Αν θυμάστε έγινε ένας σεισμός στην Τουρκία κι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που βοήθησε την Τουρκία και οποιοδήποτε πρόβλημα είχε η Ελλάδα, η Τουρκία ήταν εκεί. Με αυτό το παιχνίδι θέλω να δώσω ένα μήνυμα. Όταν είμαι στην Ελλάδα, νιώθω σαν το σπίτι μου. Ένας Έλληνας στην Τουρκία πρέπει να αισθάνεται σπίτι του και θα προσπαθήσω να το πετύχω όσο ζω», δήλωνε ο Ατζούν, μόνο που αυτά που έλεγε ούτε τα εννοούσε ούτε τα πίστευε.

Διοργανωτής του αγώνα ποδοσφαίρου

Γιατί, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ατζούν είναι ο διοργανωτής του αγώνα ποδοσφαίρου που θα γίνει στο ψευδοκράτος στις 19 Ιουλίου, στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής που ετοιμάζει ο Ταγίπ Ερντογάν για τη 47η επέτειο της εισβολής των Τούρκων στη Βόρεια Κύπρο και την κατοχή του 40% του νησιού. Όπως αναφέρει η «Sabah», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παρευρεθεί στο «Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αθλητισμού» της βόρειας Κύπρου, όπως το έχουν ονομάσει, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για τη 47η επέτειο της «Κυπριακής Ειρηνευτικής Επιχείρησης» κατά τους Τούρκους. Για όλο τον υπόλοιπο κόσμο είναι η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. «Ο Πρόεδρος Ερντογάν επιστρέφει στα καταπράσινα λιβάδια! Σημαντικός αγώνας την ιστορική ημέρα» γράφουν τα τουρκικά Μέσα.

Στο πλαίσιο αυτής της προκλητικής «γιορτής», μία μέρα πριν, θα διοργανωθεί ποδοσφαιρικός αγώνας από τον Ατζούν Ιλίτζαλι μεταξύ πρώην ποδοσφαιριστών και πολιτικών. Ο Ερντογάν δεν θα παίξει, αλλά όπως γράφουν οι Τούρκοι θα είναι προπονητής στην ομάδα των πρώην ποδοσφαιριστών στην οποία θα αγωνιστεί και ο Ατζούν, όπως επίσης οι Χαμίτ Άλντιντοπ, Χακάν Ουνσάλ, Τουνσάι Σανλί και Νιχάτ Καϊβετσί. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο «Ατατούρκ» της Λευκωσίας. Πριν από τον αγώνα, που θα ξεκινήσει στις 20.53, ο Ερντογάν θα δώσει σημαντικά μηνύματα.

Ο φίλος μου ο Ρετζέπ

Ο μεγιστάνας των media, που μεταπήδησε από το στούντιο στην παραγωγή και σημείωσε τεράστια και θεαματική ανέλιξη στο χώρο του θεάματος, δεν κρύβει την καλή του σχέση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως φαίνεται, οι δύο άνδρες συνομιλούν συχνά, ενώ δεν είναι λίγες οι κοσμικές και κοινωνικές εκδηλώσεις στις οποίες έχουν παρευρεθεί μαζί. Σε δηλώσεις του το 2013, και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του CNN Turk, ανέφερε πως έχει φιλικές σχέσεις με τον Τούρκο ηγέτη. «Ο Πρόεδρος με αγαπά γιατί δεν έχω προσδοκίες από τη σχέση αυτή» ανέφερε τότε και εξηγούσε: «Μου αρέσει ο τρόπος που ασκεί εξουσία ο Ταγίπ Ερντογάν. Οι νεότεροι δεν το καταλαβαίνουν, αλλά στην ηλικία μου θυμάμαι καλά τι συνέβαινε στη χώρα από το 1980 ως το 2000. Πρέπει να κάνουμε αυτή τη σύγκριση με το σήμερα για να δούμε πως έχει επέλθει σημαντική διαφορά».

Φυσικά, οι εκδηλώσεις λατρείας προς τον Τούρκο Πρόεδρο δεν μπορούν να μην αφήσουν ερωτηματικά, τόσο για την επιτυχία του όσο και για την οικονομική του ευμάρεια. «Η εκτίμησή μου για τον Ερντογάν δεν μου δίνει κανένα πλεονέκτημα στην επαγγελματική μου ζωή», αναφέρει ο Ατζούν και τονίζει πως η φιλία τους δεν έχει κάποιο επαγγελματικό ή οικονομικό αντάλλαγμα. «Ο Ερντογάν δεν έχει να κάνει τίποτα με την επαγγελματική μου επιτυχία» αναφέρει σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει την όποια «σκιά».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time