Τα 10 αγαπημένα του τραγούδια αποκάλυψε ο πρίγκιπας Κάρολος και μεταξύ αυτών εκείνο που τον φέρνει στο… τσακίρ κέφι και θέλει να χορέψει. Την απορία για τις μουσικές του προτιμήσεις έλυσε ο ίδιος ο Κάρολος δίνοντας τη λίστα του top 10 των αγαπημένων του, στο πλαίσιο ειδικής εκπομπής του ραδιοφωνικού σταθμού που εκπέμπει προγράμματα για τους ασθενείς νοσοκομείων στη Βρετανία, προκειμένου να ευχαριστήσει το προσωπικό και τους εθελοντές του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS).

Η εκπομπή ηχογραφήθηκε και μεταδόθηκε την Εθνική Ημέρα Ευχαριστιών (Thank You Day), μια πρωτοβουλία που διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο για να τιμήσει τους ανθρώπους που βοήθησαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τι ακούει λοιπόν; Από τη λίστα των αγαπημένων τραγουδιών δεν λείπουν κλασικοί ερμηνευτές όπως οι Εντίθ Πιaφ, Νταϊάνα Ρος και Μπάρμπρα Στρέιζαντ.

Δεν γνωρίζουν σύνορα...

Όμως το «Givin' Up, Givin» των The Three Degrees είναι το τραγούδι που τον ξεσηκώνει και όταν το ακούει δεν μπορεί να αντισταθεί και θέλει να χορέψει. «Είναι ένα από τα αγαπημένα μου και πριν από πολύ καιρό, μου έδινε μια ακαταμάχητη παρόρμηση να σηκωθώ και να χορέψω» ανέφερε. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα The Three Degrees ερμήνευσε το τραγούδι στα 30ά γενέθλια του πρίγκιπα. Ακούγοντας κάποιος τη λίστα με τα τραγούδια που συντροφεύουν το διάδοχο της Βρετανίας, αντιλαμβάνεται ότι οι μουσικές προτιμήσεις του Κάρολου δεν γνωρίζουν σύνορα. Ακούει τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο, από Γάλλους, Ιρλανδούς, Νοτιοαφρικανούς και Αμερικανούς καλλιτέχνες.

Η λίστα

Η λίστα των 10 αγαπημένων τραγουδιών του πρίγκιπα Κάρολου είναι διαθέσιμη στο Spotify από τις 4 Ιουλίου:

Givin' Up, Givin' In, The Three Degrees – USA

Don't Rain On My Parade, Barbra Streisand - USA

La Vie En Rose, Edith Piaf - France

Upside Down, Diana Ross - USA

The Voice, Eimear Quinn - Ireland

The Click Song, Miriam Makeba - South Africa

You're A Lady, Peter Skellern - England

La Mer, Charles Trenet - France

Bennachie, Old Blind Dogs - Scotland

Lulu's Back In Town, Dick Powell - USA

They Can't Take That Away From Me, Fred Astaire and Ginger Rogers - USA

Tros Y Garreg / Crossing the Stone, Catrin Finch - Wales

Tydi a Roddaist, Bryn Terfel - Wales

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time