«Ήρθε η ώρα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα» δήλωσε ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, λίγο πριν απογειωθεί για την πρώτη τουριστική πτήση στα όρια του Διαστήματος με το διαστημικό σκάφος Vss Unity της εταιρείας του Virgin Galactic. Στην 1η επίσημη αποστολή Unity 22, που κόβει το νήμα στην τουριστική εκμετάλλευση του Διαστήματος, τον συνοδεύουν δύο πιλότοι και τέσσερα εξειδικευμένα στελέχη. Ο δισεκατομμυριούχος πραγματοποιεί το μαγικό ταξίδι, από τη βάση Spaceport America στο Νέο Μεξικό, μία εβδομάδα πριν συμπληρώσει τα 71 του χρόνια.

Στη διάρκεια της πτήσης η εταιρεία θα κάνει για πρώτη φορά ζωντανή μετάδοση, με συνεχή ροή στα social media. Εν τω μεταξύ, αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που δεν έφυγε λεπτό από το πλευρό του πρωτοπόρου Μπράνσον το διάστημα πριν την εκτόξευση, αυτή είναι η κόρη του, Χόλι. «Δεν έφυγα από το πλευρό του μπαμπά μου τις τελευταίες μέρες! Τον ακολουθώ σαν πιστό κουταβάκι», δηλώνει η 39χρονη γιατρός και συνεργάτιδα του πατέρα της από το 2008, μιλώντας με υπερηφάνεια και συγκίνηση στην «Daily Mail» για την πρωτιά του, αλλά και για τα επόμενα σχέδιά του, μία γεύση των οποίων έδωσε ο Μπράνσον προαναγγέλλοντας μία μεγάλη έκπληξη.

«Όταν επιστρέψουμε από το Διάστημα, θα ανακοινώσω κάτι πολύ συναρπαστικό, προκειμένου να δώσω σε περισσότερους ανθρώπους την ευκαιρία να γίνουν αστροναύτες. Το Διάστημα ανήκει σε όλους μας», ανέφερε. «Είναι καιρός να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα» τόνισε ο ιδρυτής της εταιρείας, σημειώνοντας ότι ανυπομονεί να υλοποιήσει το σχέδιό του εδώ και 17 χρόνια. Ανάμεσα στα στοιχεία της έκπληξης ωστόσο είναι η ανακοίνωση της πρώτης επιβάτιδας για το επόμενο ταξίδι: είναι η Κέλι Ζεράρντι, μια influencer, ερευνήτρια και συγγραφέας, γεγονός που κι εκείνη έμαθε λίγο πριν από την… εκτόξευση, όπως αναφέρει η «ΝΥΡ». «Το ονειρευόμουν αυτό κάθε μέρα λεπτομερώς για την τελευταία δεκαετία», δηλώνει ενθουσιασμένη η Ζεράρντι στην «The Post». Για την 32χρονη Ζεράρντι είναι εντελώς διαφορετική εμπειρία από την πρωτιά στον ανταγωνισμό της κατάκτησης του Διαστήματος μεταξύ των δισεκατομμυριούχων, Μπράνσον, Μπέζος και Μασκ. Έχει να κάνει με την πρόσβαση στο Διάστημα. «Είμαι τόσο ευγνώμων για το όραμα του Ρίτσαρντ Μπράνσον για εκδημοκρατισμό της πρόσβασης στο Διάστημα», είπε για το δισεκατομμυριούχο. «Η ανθρωπότητα δεν πρόκειται να στείλει μηχανικούς μόνο στο Διάστημα. Θα στείλουμε ποιητές και δημοσιογράφους, επικοινωνιολόγους, καλλιτέχνες και αθλητές. Είναι μια στιγμή που πρέπει να τη βιώσουν περισσότεροι άνθρωποι», κατέληξε.

Δείτε το σχετικό βίντεο


*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time