Με νέες γεωτρήσεις απειλεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά τις σχετικές εξαγγελίες Τσαβούσογλου απο τα κατεχόμενα της Κύπρου, ο ίδιος ο Σουλτάνος στο πλαίσιο μιας από τις γνωστές φιέστες του επιβεβαίωσε πως η Τουρκία στοχεύει σε γεωτρήσεις. «Όποιο και αν είναι το δικαίωμά μας, θα το διεκδικήσουμε αμέσως και θα το πάρουμε. Θα πραγματοποιήσουμε τις επιχειρήσεις έρευνας για πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο, ειδικά σε όλες αυτές τις θάλασσες στην Κύπρο» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Λεονταρισμοί από τον Ερντογάν 

Το ράπισμα που δέχθηκε ο αναθεωρητισμός της Άγκυρας με την ακύρωση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, υπενθύμισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, που συναντήθηκε με τον Νίκο Δένδια. «Η Βουλή των Αντιπροσώπων κατέρριψε την επικύρωση τέτοιας συμφωνίας, ανακοινώνοντας ότι είναι άκυρη» ανέφερε ο Αγκίλα Σάλεχ.

Ο Έλληνας υπουργός από την πλευρά του, επεσήμανε πως πρέπει να επιτραπεί στο Λιβυκό λαό να εκφράσει την κυρίαρχη θέλησή του στις επερχόμενες εκλογές. «Για να γίνει αυτό πρέπει να φύγουν όλες οι ξένες δυνάμεις και οι μισθοφόροι από το έδαφος της Λιβύης. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση» τόνισε ο υπουργός.

Σε στρατιωτικό επίπεδο το μεσημέρι της Πέμπτης σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, σημειώθηκε η πρώτη «αερομαχία» ανάμεσα σε ελληνικό και τουρκικό drone, ανατολικά της Ρόδου.

Τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέταξαν παράλληλα σε σχετικά μικρή απόσταση για περίπου δέκα λεπτά. Μια κίνηση που καταδεικνύει τον προβληματισμό, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, της Τουρκίας από την δυναμική είσοδο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ισραηλινής τεχνολογίας που απέκτησαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.