Μόνο τα «απολύτως απαραίτητα ταξίδια» προτείνει ο ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τον Covid-19 καθώς, όπως είπε, ο κοροναϊός παραμονεύει και μπορεί να επιστρέψει «εκδικητικά».

«Απολύτως απαραίτητο μπορεί να είναι (ένα ταξίδι) για συναισθηματικούς λόγους καθώς και για λόγους εργασίας, αλλά πρέπει πραγματικά να κρίνεται αναγκαίο», δήλωσε στο Sky News την Τετάρτη ο Ντέιβιντ Ναμπάρο.

«Δεν είναι ακόμη καιρός να ξεκινήσουν τα ταξίδια χωρίς περιορισμούς», είπε. «Υπάρχουν πάρα πολλοί κίνδυνοι. Υπάρχει η πιθανότητα να ξεκινήσει μια άλλη μεγάλη εκρηκτική εστία λόγω ενός γεγονότος σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία που έχει γίνει για ψυχαγωγικούς λόγους. Είναι πολύ σοβαρό», πρόσθεσε.

Ο Ναμπάρο τάσσεται υπέρ της διατήρησης της κοινωνικής απόστασης και της χρήσης της μάσκας καθώς ο ιός μεταλλάσσεται. Τόνισε μάλιστα την αναγκαιότητα αναγνώρισης κάποιων στοιχείων που να υποδεικνύουν ότι ο ιός επιταχύνεται σε μια περιοχή για να αποφευχθεί η «εκρηκτική εστία που σκοτώνει πολλούς ανθρώπους».

«Ακριβώς επειδή θέλουμε να είμαστε ισχυροί απέναντι στον ιό, δεν σημαίνει ότι κουλουριάζεται και εξαφανίζεται», είπε. «Όχι, μπορεί να επιστρέψει εκδικητικά», προειδοποίησε.