Τι συμβαίνει με τα UFO και Αμερικανοί πολιτικοί φοβούνται για την ασφάλεια των ΗΠΑ; Η επικείμενη -έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου- δημοσιοποίηση της έκθεσης του Πενταγώνου έχει πυροδοτήσει καταιγισμό φημών. Ιδιαίτερα μετά και τις τελευταίες διαρροές στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνουν πιλότους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ να έρχονται αντιμέτωποι με αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (ΑΤΙΑ), όπως ένα βίντεο που τράβηξε μαχητικό F-18 του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με ένα ΑΤΙΑ στον ουρανό πάνω από το Σαν Ντιέγκο το 2004.

Φωτογραφίες και βίντεο από το Πεντάγωνο

Επίσης, βίντεο και φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο τον Απρίλιο του 2020 πτήσεων τριγωνικού σχήματος αντικειμένων UFO, ενώ τον περασμένο Μάιο ένα οβάλ σχήματος ΑΤΙΑ πετούσε κοντά σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στο Σαν Ντιέγκο. Μέλη του Κογκρέσου ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της έκθεσης του Πενταγώνου, για τα «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα» (UAP), όπως τα αποκαλεί η αμερικανική κυβέρνηση, και εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την ασφάλεια της χώρας.

Ο πρώην διευθυντής του Προγράμματος Ταυτοποίησης Προηγμένων Αεροδιαστημικών Απειλών (Advanced Aerospace Threat Identification Program), Λούις Ελιζόντο, δήλωσε στην εφημερίδα «Washington Post» ότι τα «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα» (UAP) συνιστούν σοβαρή απειλή. «Είχαμε περιστατικά όπου αυτά τα UAP παρενέβησαν και έθεσαν εκτός λειτουργίας τις πυρηνικές μας δυνατότητες. Έχουμε επίσης στοιχεία που υποδεικνύουν ότι σε άλλες χώρες αυτά τα πράγματα (UFO) παρενέβησαν στις πυρηνικές τους τεχνολογίες και τις έβαλαν μπροστά. Είναι σαφές ότι κάτι συμβαίνει, που αδυνατούμε να χειριστούμε», δήλωσε ο ρεπουμπλικανός βουλευτής του Τενεσί, Τιμ Μπέρτσετ στο ΤΜΖ.

Οι θεωρίες που κυκλοφορούν 

«Το θέμα με τα μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα αφορά στην ασφάλεια του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ και στα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας της χώρας. Θέλουμε, λοιπόν, να γνωρίζουμε τι αντιμετωπίζουμε (…). Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ταχεία αναπαραγωγή τεχνολογιών εκεί έξω, πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα το Διάστημα», είπε στη «New York Post» ο δημοκρατικός βουλευτής της Νέας Υόρκης, Σον Πάτρικ Μαλόνι. Στο πλαίσιο των θεωριών που κυκλοφορούν, μία εξ αυτών θεωρεί τα UFO προηγμένα κινεζικά ή ρωσικά αεροσκάφη, ιδέα που απορρίπτει ο Τιμ Μπέρτσετ:

«Είναι γελοίο» υποστηρίζει. «Αν διέθεταν οι Ρώσοι τεχνολογία UFO, θα μας είχαν ήδη καταλάβει. Πρέπει να είναι κάτι που δεν προέρχεται απ’ το γαλαξία μας, αν είναι όντως αληθινό». Με την άποψή του συμφωνεί και ο Λούις Ελιζόντο: «Είμαστε αρκετά πεπεισμένοι ότι αντιμετωπίζουμε μια τεχνολογία που είναι αρκετές γενιές μπροστά από εκείνη που θεωρούμε επόμενης γενιάς. Κάτι που μπορεί να είναι από 50 έως χίλια χρόνια μπροστά από μας», είπε.

Ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επισήμανε στο CBS ότι «υπάρχουν πλάνα και αρχεία αντικειμένων στον ουρανό που δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς κινούνταν, την τροχιά τους… δεν έχουν ένα εύκολα εξηγήσιμο μοτίβο. Πιστεύω λοιπόν ότι εξακολουθούμε να προσπαθούμε σοβαρά να ερευνήσουμε και να καταλάβουμε τι είναι αυτό».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time