Σοκ σε όλο τον πλανήτη προκάλεσε η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού της Δανίας με την Φινλανδία, για την πρώτη αγωνιστική της τελικής φάσης του Euro 2020.

Ο 29χρονος μετά από αρκετά λεπτά και έχοντας πλέον τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε με το φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

Πλέον, αφού ξεπέρασε το κίνδυνο για την ζωή του, ο Δανός μεσοεπιθετικός θα αρχίσει την κρίσιμη περίοδο της αποκατάσταση του. Το πρώτο βήμα ολοκληρώθηκε, με την τοποθέτηση του εμφυτεύσιμου καρδιομετατροπέα απινιδωτή (βηματοδότη), το οποίο συνέβη το βράδυ της Πέμπτης και εντός της ημέρας (18/8) αναμένεται να πάρει εξιτήριο για να επιστρέψει στην οικία του.

Ο 29άχρονος άσος όπως έχει τονίσει ο ίδιος θέλει να συνεχίσει την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής αλλά αυτό θα καθοριστεί αν η εμφύτευση του βηματοδότη είναι προσωρινή ή μόνιμη.

Αν είναι μόνιμη περιπλέκει τα πράγματα για την επιστροφή του στην Serie A, καθώς η υπόδειξη που έχει δώσει το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας στους αρμόδιους φορείς, είναι να μην επιτρέπουν σε όσους έχουν τοποθετήσει βηματοδότη να αγωνίζονται.