«Ιπτάμενο Κρεμλίνο» αποκαλείται το πολυτελέστατο τζετ με τις χρυσές λεπτομέρειες ακόμη και στο καπάκι τουαλέτας, το οποίο μεταφέρει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σε όλο τον κόσμο, για τις υψηλές συναντήσεις του με τους ηγέτες του κόσμου. Κι επειδή η διπλωματία της εικόνας προσθέτει πόντους στο κύρος της χώρας και ιδιαίτερα του ηγέτη της, η ρωσική κυβέρνηση δεν είχε καμία αντίρρηση να φωτογραφηθεί το εσωτερικό του αεροσκάφους Ilyushin Il-96-300 αξίας των 550 εκατομμυρίων δολαρίων, που μεταφέρει τον πρόεδρο Πούτιν.

Το εκπληκτικό αεριωθούμενο αεροπλάνο είναι ικανό να φτάσει ταχύτητες έως και 900 χλμ./ώρα και κατασκευάστηκε από τη Voronezh Aircraft Production Association. Είναι εξοπλισμένο με το πλέον προηγμένο σύστημα επικοινωνίας που του επιτρέπει να λειτουργεί ως κέντρο διαχείρισης ικανό να διοικεί στρατεύματα ακόμη και κατά τη διάρκεια μάχης, αλλά και αντίστοιχα συστήματα ασφάλειας.

Η διακόσμησή του είναι σε νεοκλασικό στιλ με έντονα στοιχεία ξύλου, επίχρυσες λεπτομέρειες και λευκό δέρμα στα καλύμματα των επίπλων. Στους χώρους της εκλεπτυσμένης πολυτέλειας του επίσημου προεδρικού τζετ παρατηρεί κανείς χρυσές λεπτομέρειες και σκαλιστά τελειώματα να στολίζουν το τεράστιο τραπέζι της κύριας αίθουσας συνεδριάσεων, με τα δερμάτινα λευκά καθίσματα, όπως και της δεύτερης μικρότερης, αλλά και των επιμέρους γωνιών με τις σικάτες και άνετες πολυθρόνες και τους καναπέδες για τις ιδιωτικές προεδρικές συζητήσεις.

Δείτε εικόνες


Η ίδια πολυτέλεια απαντάται και στα υπνοδωμάτια, με το master υπνοδωμάτιο του προέδρου να διαθέτει κρεβάτι king size για την εν πτήσει ξεκούρασή του, αλλά και ιδιωτικό μπάνιο, με λεπτομέρειες που παραπέμπουν σε… τσαρικές εποχές, όπως το επιχρυσωμένο καπάκι της λεκάνης και οι βρύσες. Δεδομένης της αγάπης του προέδρου Πούτιν για τις πολεμικές τέχνες και την καλή φυσική κατάσταση, δεν αποτελεί έκπληξη πως το ρωσικό προεδρικό αεροσκάφος, που ανταγωνίζεται επάξια το Air Force One, είναι εφοδιασμένο και με ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος Πούτιν φέρεται να έχει καταγράψει τα περισσότερα αεροπορικά μίλια μεταξύ των προκατόχων του Ρώσων ηγετών, αλλά είναι και από τους πιο ταξιδεμένους προέδρους του κόσμου.

Δείτε τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε θέση επιβάτη


*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time