Επιστροφή στην κανονικότητα για τη Νέα Υόρκη, που, έχοντας εμβολιάσει με μία τουλάχιστον δόση το 70% του πληθυσμού της, καταργεί τους περισσότερους περιορισμούς. Ελεύθερα και χωρίς μάσκες κινούνται από χθες σε όλους τους χώρους και οι εμβολιασμένοι πολίτες του Ισραήλ, που έφθασαν το 55% του πληθυσμού.

Ο ουρανός της Νέας Υόρκης βάφτηκε χρυσός και μπλέ στα χρώματα της ίδιας της πολιτείας, γιορτάζοντας το πρώτο γενναίο βήμα επιστροφής στην κανονικότητα.

Η πολιτεία έχοντας εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού της με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου ανακοίνωσε πως οι περισσότεροι περιορισμοί που επιβλήθηκαν όταν η Νέα Υόρκη ήταν το επίκεντρο της πανδημίας, αίρονται. Οι εμβολιασμένοι πολίτες μπορούν πλέον να κινούνται χωρίς μάσκες, οι επιχειρήσεις ανοίγουν στο σύνολό τους ενώ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ πριν την είσοδό τους σε κλειστούς χώρους. Οι μάσκες και οι αποστάσεις παραμένουν υποχρεωτικές μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Ανάσες ζωής» για όλο τον πλανήτη

Μετά από 15 μήνες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο έφτασε στο λιμάνι της Μάλαγα στην Ισπανία. Το Μάιν Σιφ που ξεκίνησε από την Γερμανία αποβίβασε τουρίστες για πρώτη φορά στο Ισπανικό λιμάνι γεμίζοντας με αισιοδοξία για επιστροφή στην κανονικότητα την τοπική κοινωνία και τις αρχές.

Οι επιβάτες του Μάιν Σιφ εκτός από την Μάλαγα θα επισκεφθούν τόσο την Βαλένθια όσο και την Βαρκελώνη σε μικρές ομάδες προκειμένου να είναι ασφαλείς από τον κίνδυνο του covid.

Στο Ισραήλ από εχθές οι εμβολιασμένοι πολίτες μπορούν να κυκλοφορούν παντού χωρίς την χρήση μάσκας. Τα παιδιά επέστρεψαν στα σχολεία και οι ενήλικες στις δουλειές τους για πρώτη φορά αναπνέοντας ελεύθερα μετά από έναν και πλέον χρόνο με τις αρχές της χώρας να αίρουν και το τελευταίο αυστηρό μέτρο.

Το 55% του πληθυσμού της χώρας είναι πλήρως εμβολιασμένο με την χώρα εδώ και 20 ημέρες να εμβολιάζει και παιδιά ηλικίας από 12 ετών.