Με τη Νέα Υόρκη πολύ κοντά στην επανεκκίνηση όλων των δραστηριοτήτων και στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο κάλεσε τον μουσικό παραγωγό Κλάιβ Ντέιβις για να αναλάβει την παραγωγή μιας μεγάλης συναυλίας στο Σέντραλ Παρκ.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Ντέιβις φέρεται να αναζητά οκτώ «εμβληματικούς» καλλιτέχνες σε μια μουσική εκδήλωση τριών ωρών που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Great Lawn του Σέντραλ Παρκ, με τη συμμετοχή 60.000 ατόμων.

Η συναυλία, που θα διοργανωθεί στις 21 Αυγούστου, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο, με την πλειοψηφία των εισιτηρίων να διατίθενται δωρεάν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, θα είναι μέρος της «Homecoming Week» (Εβδομάδας Επιστροφής) της Νέας Υόρκης, η οποία θα περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεων για να αποδείξει στον κόσμο ότι η αμερικανική μητρόπολη έχει ανοίξει επίσημα.

«Αυτή η συναυλία θα είναι μια ευκαιρία που εμφανίζεται μια φορά στη ζωή» ανέφερε ο Μπιλ ντε Μπλάσιο σε δήλωσή του. «Θα είναι καταπληκτικό πρόγραμμα. Ολόκληρη η εβδομάδα θα είναι κάτι που δεν έχετε ξαναδεί στη Νέα Υόρκη. … Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο μέρος από το Great Lawn του Σέντραλ Παρκ να είναι ο τόπος όπου θα πείτε ότι η Νέα Υόρκη ανοίγει ξανά» πρόσθεσε.

Παρά το γεγονός ότι δείχνουν εμπιστοσύνη στην τόνωση των δραστηριοτήτων στην πόλη, ο δήμαρχος και οι αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης εξακολουθούν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την COVID-19. Έχοντας αυτό κατά νου, σχεδόν το 70% των εισιτηρίων θα διατεθεί σε εμβολιασμένους κατοίκους και θα υπάρχουν τομείς για εμβολιασμένους στον χώρο της συναυλίας και μια περιοχή για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όσον αφορά τους καλλιτέχνες που θα ανεβούν στη σκηνή, καθώς ο Ντέιβις έχει τις περισσότερες διασυνδέσεις στη μουσική βιομηχανία αναμένεται να είναι μεγάλα ονόματα. Το Variety υπενθυμίζει ότι οι Τζον Λέτζεντ, Αλίσια Κις και Common έχουν συνεργαστεί με τον Ντέιβις στο παρελθόν.