Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ανέλαβαν τα καθήκοντά τους μόλις τρεις μήνες πριν ξεσπάσει η πανδημία, έτσι 

Αυτό σήμαινε πως λόγω απουσίας κοινωνικών εκδηλώσεων κανείς δεν είδε τους συντρόφους τους σε κάποια επίσημη δραστηριότητα, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής.

Ωστόσο κατά την άφιξη των ηγετών για τη Σύνοδο, έκαναν την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση χαιρετίζοντας τους οικοδεσπότες της Συνόδου, Μπόρις Τζόνσον και Κάρι Σίμοντς, ποζάροντας για φωτογραφίες στην παραλία ενώ παραβρέθηκαν και σε δείπνο στο Eden Project, ένα εσωτερικό τροπικό δάσος.
ουρσουλα

Τα δύο ζευγάρια πάντως, είναι διαφορετικών γενεών. Οι φον ντερ Λάιεν, και οι δύο καταρτισμένοι γιατροί, είναι στα 60 τους και προέρχονται από αριστοκρατικές οικογένειες της Γερμανίας. Παντρεύτηκαν το 1986 και έχουν επτά παιδιά. Το ζευγάρι ζει στο Ανόβερο της Γερμανίας με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να χρησιμοποιεί ένα υπνοδωμάτιο στο γραφείο της όταν βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Όσο για τον σύζυγό της Χάικο, εργάζεται στην ιατρική έρευνα.
misel

Από την άλλη, ο Σαρλ Μισέλ και η Ντερμποντρεγκιέν, που είναι στα 40 τους, έχουν ακολουθήσει κυβερνητική σταδιοδρομία και γνωρίστηκαν όταν εργάζονταν και οι δύο σε αναπτυξιακά θέματα. Εκείνος είναι πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και εκείνη εργάζεται τώρα ως σύμβουλος στο υπουργικό συμβούλιο της Βελγίδας υπουργού Εξωτερικών Σόφι Βίλμες. Έχουν δύο κόρες, γεννημένες το 2016 και το 2019 και ο Σαρλ Μισέλ έχει επίσης έναν έφηβο γιο από προηγούμενη σχέση του.

Σημειώνεται ότι Μισέλ και η Ντερμποντρεγκιέν σχεδίαζαν να παντρευτούν πέρυσι, αλλά ο γάμος τους αναβλήθηκε δύο φορές καθώς οι περιορισμοί του κορωνοϊού προκάλεσαν πολιτικά και υλικοτεχνικά εμπόδια.