Για οικολογική… υποκρισία κατηγορούν στη Βρετανία τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, καθώς επέλεξε να ταξιδέψει με αεροπλάνο για να επισκεφθεί ένα αιολικό πάρκο.

Λίγες ώρες πριν από τη σύνοδο των ηγετών των επτά πιο ισχυρών οικονομιών του πλανήτη, G7, στην Κορνουάλη της Αγγλίας, ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε μια στάση στην εγκατάσταση Carland Cross της Scottish Power, κοντά στο Νιούκι.

Εξάλλου, η κλιματική αλλαγή, μαζί με τον κοροναϊό και την αυξανόμενη δύναμη της Κίνας, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της διήμερης συνάντησης των G7, που θα πραγματοποιηθεί στο παραθαλάσσιο θέρετρο Κάρμπις Μπέι, κοντά στο Σεντ Ιβς.

Όμως ο κ. Τζόνσον δημιούργησε αμφιβολίες σχετικά με το πόσο… «πράσινος» είναι στην πραγματικότητα αφού προτίμησε να διανύσει 250 μίλια (περίπου 400 χλμ.) από το Λονδίνο μέχρι το Νιούκι με το κυβερνητικό αεροσκάφος, αντί να κάνει το εξάωρο ταξίδι με το τρένο προς το Σεντ Ίβς.
johnson_2

Ερωτηθείς για την επιλογή του ταξιδιού, είπε:


«Αυτό που έχουμε εδώ είναι ηλιακή και αιολική ενέργεια, καθώς και μια γιγαντιαία μπαταρία. Ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, αυτό το πάρκο αιολικής ενέργειας θα είναι σε θέση να παρέχει καθαρή, πράσινη, ανανεώσιμη ενέργεια».

Και συνέχισε: «Και αν μου κάνετε επίθεση για την άφιξή μου με αεροπλάνο, επισημαίνω με σεβασμό ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στην πραγματικότητα πρωτοπόρος στην ανάπτυξη βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων», ενώ πρόσθεσε πως ένας από τους στόχους στο σχέδιο 10 σημείων της κυβέρνησης για πράσινη βιομηχανική επανάσταση είναι να επιτευχθούν καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων.

Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον είχε δηλώσει νωρίτερα σε δημοσιογράφους ότι η πτήση προς την Κορνουάλη επέτρεψε στον βρετανό πρωθυπουργό να εμφανιστεί το μεσημέρι στη Βουλή των Κοινοτήτων για τις ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό.