Υπάρχει μια κλινική στο Ισραήλ που «διδάσκει το σεξ»! Η σεξουαλική θεραπεία απευθύνεται σε παρθένες ή παρθένους, ανθρώπους με τραυματικές σεξουαλικές εμπειρίες, τραυματίες και σωματικά ανάπηρους, από τροχαία, πόλεμο ή στρατιωτική θητεία. Πληρώνοντας 11.000 λίρες οι ασθενείς περνούν 21 εβδομάδες υπό την επίβλεψη ενός σεξουαλικού «αναπληρωτή».

Ο αναπληρωτής είναι ένας εκπαιδευμένος σεξουαλικός σύντροφος που βοηθά τους πελάτες μέσα από 90λεπτες συνεδρίες να εξασκούνται στη στενή σωματική επαφή, για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που τους εμποδίζουν να έχουν φυσιολογικές και υγιείς σεξουαλικές σχέσεις. Ξεκινούν από την εκμάθηση στην αλληλεπίδραση και συσχέτιση με έναν άλλον άνθρωπο, πώς να μιλούν, να αγγίζουν και αργότερα ασχολούνται με τις φυσικές πτυχές.

Ποια είναι η διαδικασία 

Η διαδικασία, όπως εξηγεί στο «FEMAIL» η διευθύντρια της κλινικής, ψυχολόγος δρ Ρόνιτ Αλόνι, είναι ίδια με αυτή της οικοδόμησης μιας ρομαντικής σχέσης, ενώ η ίδια η κλινική μοιάζει με ένα άνετο διαμέρισμα, με απαλή επίπλωση, κεριά, ερωτικά έργα τέχνης στους τοίχους και βιολογικές εικόνες για να βοηθήσουν τη σεξουαλική θεραπεία. «Έξω ασκούνται οι δεξιότητες κοινωνικής και οικειότητας που μαθαίνουν και όταν νιώσουν άνετα μεταξύ τους θα μετακινηθούν σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο, όπου θα αρχίσουν να κάνουν τις ασκήσεις που τους δίνουμε» εξηγεί η δρ Αλόνι.

Η ηθοποιός Σεραφίνα Άρντεν είναι αναπληρώτρια σεξ πάνω από δέκα χρόνια και βλέπει το ρόλο της ως «αποστολή», έχοντας βοηθήσει πάνω από 40 ασθενείς. «Οι άνθρωποι που πηγαίνουν σε πόρνες μπορούν να λειτουργούν σωματικά και έρχονται εδώ για έναν εντελώς διαφορετικό σκοπό. Οι πελάτες που μας έρχονται δεν μπορούν να λειτουργήσουν, δεν μπορούν να πάνε σε πόρνες. Αντιθέτως έρχονται σε εμάς αφού πήγαν με πόρνη και ήταν καταστροφή» εξηγεί. «Επικοινωνούμε, διδάσκουμε, πηγαίνουμε βήμα βήμα και μερικές φορές μετά από τρεις μήνες έχουμε σεξουαλική σχέση». Το πρόγραμμα τελειώνει όταν η κλινική πεισθεί ότι ο ασθενής λειτουργεί καλά τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Γι’ αυτό και συχνά καταλήγουν οι «ασθενείς» να ερωτεύονται τους αναπληρωτές. Όμως και αυτό είναι μέρος της θεραπείας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time