Ένα απίστευτο περιστατικό -για γέλια και για κλάματα- ήρθε να ταράξει χθες τις εξετάσεις στην Κύπρο, καθώς στο θρανίο κάθισε για να εξεταστεί στα Νέα Ελληνικά μια 66χρονη γυναίκα. Η ίδια προσποιήθηκε τη μαθήτρια (χωρίς να πείσει, βεβαίως, κανέναν), ενώ παρουσίασε ταυτότητα και πιστοποιητικό εξέτασης rapid test με τα στοιχεία της 25χρονης κόρης της, η οποία όμως δεν ήταν καν μεταξύ των 7.295 υποψηφίων.

Παρά το γεγονός ότι η «απάτη» της 66χρονης μητέρας έγινε αμέσως αντιληπτή από τους επιτηρητές στο Λύκειο Αραδίππου στη Λάρνακα, σύμφωνα με το alphanews.live, εκείνοι άφησαν να συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία για να μην αναστατωθούν οι μαθητές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου, «διαπιστώθηκε ότι η 66χρονη παρουσιάστηκε με τα στοιχεία της 25χρονης κόρης της, για να παρακαθίσει σε συγκεκριμένες εξετάσεις. Έχει προβάλει κάποιους ισχυρισμούς που έχουν ήδη καταγραφεί. Είναι μια υπόθεση η οποία διερευνάται για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί και κάτω από ποιες περιστάσεις η 66χρονη είχε παρακαθίσει στις συγκεκριμένες εξετάσεις». Όπως έγινε γνωστό, πάντως, η 25χρονη κόρη δεν γνώριζε τίποτα από το σχέδιο, που άγνωστο για ποιο λόγο κατέστρωσε η μητέρα της. Η 66χρονη κατηγορήθηκε για το αδίκημα της πλαστοπροσωπίας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time