Δικαστήριο της Νοτίου Κορέας επιδίκασε το ποσό των 22.000 ευρώ σε βάρος του 77χρονου σοσιαλδημοκράτη Γκέρχαρντ Σρέντερ για την ηθική βλάβη που υπέστη ο πρώην σύζυγος της Νοτιοκορεάτισσας Κιμ όταν η ίδια του ανακοίνωσε ότι θέλει να χωρίσει αφού είχε μάτια μόνο για τον αγαπημένο της Σρέντερ.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», επικαλούμενη δημοσίευμα των «Korea Τimes», o Σρέντερ έβαλε γερά το χέρι στην τσέπη για τον πόνο και την ταλαιπωρία που προκάλεσε στον πρώην σύζυγο της 53χρονης Κιμ Σογεόν-Σρέντερ. Η υπόθεση στην οποία ο Σρέντερ κατηγορήθηκε για μοιχεία εκδικάστηκε από οικογενειακό δικαστήριο στη Σεούλ.

Ο λόγος που έκανε μήνυση στον Σρέντερ

Ο πρώην σύζυγος της Κιμ, κορυφαίος πλαστικός χειρουργός στη Νότια Κορέα, έκανε μήνυση στον Σρέντερ. Ο λόγος; Τον Νοέμβριο του 2017, το ζεύγος αποφάσισε να λάβει συναινετικό διαζύγιο αφού ο γάμος τους δεν πήγαινε άλλο. Η Κιμ όμως διατηρούσε δεσμό με τον Σρέντερ από το 2016. Το ζεύγος έλαβε διαζύγιο, με τον πρώην της Κιμ να απαιτεί να βάλει τέλος και στο δεσμό της με τον Σρέντερ. Κάτι όμως που όχι απλά δεν έγινε, αλλά προχώρησε και στην επισημοποίηση της σχέσης. Τον Μάιο του 2018, η Κιμ και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας γιόρτασαν το γάμο τους. Έτσι ο πρώην της μήνυσε τον Σρέντερ κατηγορώντας τον για μοιχεία και διεκδικώντας το ποσό των 73.000 ευρώ. Ωστόσο, το δικαστήριο επιδίκασε τελικά σε βάρος του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας σχεδόν το ένα τρίτο του ποσού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σρέντερ χώρισε τον Μάιο του 2016 από την τέταρτη σύζυγό του, δημοσιογράφο και μητέρα των παιδιών του, Ντόρις Κέπφερ. Το διαζύγιό τους ήταν επεισοδιακό αφού η ίδια θεωρεί ότι η Νοτιοκορεάτισσα Κιμ ήταν αυτή που χώρισε το ζευγάρι. Πάντως, ο Σρέντερ δείχνει ότι κάνει τα πάντα για να είναι στο πλευρό της κατά 25 χρόνια μικρότερης συζύγου του. Πριν την πανδημία της νόσου COVID-19, Κιμ και Σρέντερ είχαν γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο. Η σύζυγος του Σρέντερ είναι εκπρόσωπος της Κορέας στην Υπηρεσία Οικονομικής Ανάπτυξης στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Στο παρελθόν είχε εργαστεί για τον πρώην καγκελάριο ως μεταφράστρια.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time