Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά)
Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά) Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
belarus_prison
Διεθνή

Λευκορωσία: Αφέθηκε ελεύθερος ο δημοσιογράφος Αλεξάντρ Μπουράκοφ

Ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της Deutsche Welle

Ο Λευκορώσος δημοσιογράφος Αλεξάντρ Μπουράκοφ, ο οποίος εργάζεται για την Deutsche Welle, αφέθηκε ελεύθερος αφού κρατήθηκε σε φυλακή για 20 ημέρες στην πόλη Μογκίλεφ.

«Είμαι πολύ ανακουφισμένος που ο συνάδελφός μας βγήκε λίγο-πολύ αλώβητος από την παράνομη φυλάκισή του αλλά το σπιράλ της κρατικής βίας σε βάρος δημοσιογράφων γίνεται ολοένα και πιο ανησυχητικό», ανέφερε ο διευθυντής της DW, Πέτερ Λίμπουργκ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Γίνεται ολοένα και πιο προφανές ότι το καθεστώς της Λευκορωσίας θέλει να φιμώσει τις τελευταίες ανεξάρτητες φωνές της χώρας, με κάθε μέσο», πρόσθεσε.

Ο Μπουράκοφ συνελήφθη στις 12 Μαΐου, ενώ κάλυπτε τη δίκη του αντιφρονούντα Πάβελ Σεβιαρίνετς και πολλών άλλων προσώπων. Καταδικάστηκε τρεις ημέρες αργότερα για συμμετοχή σε «μη εγκεκριμένη εκδήλωση». Όπως και ένας άλλος δημοσιογράφος που συνελήφθη μαζί του, είπε στο δικαστήριο της πόλης Μογκίλεφ ότι κατά τη διάρκεια της κράτησής του υπέστη «βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση», ότι τον ξυπνούσαν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι φύλακες τον υποχρέωσαν να γδυθεί.