Τρίτο στεφάνι «στα κρυφά» για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, που παντρεύτηκε τη μνηστή του, «γκουρού» του PR και της επικοινωνίας και μητέρα του έκτου του παιδιού Κάρι Σάιμοντς. Τζόνσον και Σάιμοντς παντρεύτηκαν σε μυστική τελετή στον καθεδρικό ναό του Γουέστμινστερ το Σάββατο (29/5/2021), όπως επιβεβαίωσε χθες το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Ο πρωθυπουργός και η κ. Σάιμοντς παντρεύτηκαν χθες το απόγευμα σε μια μικρή τελετή στον καθεδρικό ναό του Γουεστμίνστερ. Το ζευγάρι θα γιορτάσει το γάμο του με συγγενείς και φίλους το επόμενο καλοκαίρι». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ναός κλειδώθηκε ξαφνικά μετά το μεσημέρι και λίγο αργότερα έφθασε εκεί η 33χρονη Σάιμοντς, ντυμένη με ένα νυφικό του Έλληνα σχεδιαστή Χρήστου Κωσταρέλλου και στεφάνι με λουλούδια στα μαλλιά.

Κάρτες «save the date».

Το ζευγάρι ζει στην Ντάουνινγκ Στριτ από το 2019 όταν εκείνος ανέλαβε την πρωθυπουργία. Ο γιος τους γεννήθηκε τον Απρίλιο 2020 και φέρεται να ήταν παρών μαζί με τα ετεροθαλή αδέλφια του, παρότι δεν έχει γίνει γνωστή η λίστα των 30 καλεσμένων, πλην του πατέρα του Τζόνσον, Στάνλεϊ, που φωτογραφήθηκε χαμογελαστός έξω από το ναό. Ο 56χρονος Μπόρις Τζόνσον γίνεται ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός που παντρεύεται, μετά το λόρδο Λίβερπουλ, ο οποίος είχε παντρευτεί τη Μαίρη Τσέστερ το 1822. Ο γάμος, ο τρίτος για τον Τζόνσον, πραγματοποιήθηκε έξι μόλις μέρες αφότου το πρωθυπουργικό ζεύγος έστειλε κάρτες «save the date».

Ο πρώτος του γάμος έγινε το 1987 με την Αλέγκρα Μόστιν-Όουεν, που συνάντησε στην Οξφόρδη, την οποία χώρισε το 1993 για την παιδική του φίλη Μαρίνα Γουίλερ, η οποία έγινε η δεύτερη σύζυγος και μητέρα των 4 παιδιών τους - και μάρτυρας των άπειρων εξωσυζυγικών περιπετειών, μεταξύ αυτών και με μια χορεύτρια «στύλου», που του… χρέωσαν στα 25 χρόνια που κράτησε ο γάμος τους. Μάλιστα για μία από αυτές αποπέμφθηκε από την ομάδα πολιτικής του Συντηρητικού Κόμματος διότι είχε πει ψέματα, λαμβάνοντας το προσωνύμιο «Bonking Boris».

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η σχέση με την Πετρονέλα Γουάιατ το 2004, κόρη του Εργατικού λόρδου Γουάιατ, με την Άννα Φαζάκερλι το 2006 και με την Έλεν Μακιντάιρ με την οποία απόκτησε ένα ακόμη παιδί. Τζόνσον και Γουίλερ χώρισαν το 2018, λίγο πριν γίνει πρωθυπουργός.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time