Απίστευτες εικόνες απ’ τον γειτονικό μας πλανήτη κατέγραψε η κάμερα του ρόβερ «Curiosity» της NASA. Ο πλανήτης Άρης φέρει σύννεφα τα οποία σηκώθηκαν υψηλοτερα από την επιφάνειά του και χάρη στις φωτογραφίες… τα θαυμάζουμε κι εμείς.

Το εν λόγω φαινόμενο μπορεί για τους απλούς πολίτες να είναι θεαματικό, για τους επιστήμονες όμως αποτελεί μια ακόμα πηγή έρευνας στον κόκκινο πλανήτη, ώστε να αποκαλυφθούν ακόμα περισσότερα απ’ τα μυστικά που κρύβει.

Η εμφάνιση νεφών στην ατμόσφαιρα του Άρη είναι εξαιρετικά σπάνια, καθώς συσσωρεύονται συνήθως κοντά στον ισημερινό του κόκκινου πλανήτη και μόνο κατά τη διάρκεια της πιο κρύας εποχής του χρόνου. Δηλαδή λίγο πριν ολοκληρωθεί ένα πλήρες αριανό έτος -που αντιστοιχεί με μία διετία στη Γη, όπως εξηγούν οι ερευνητές.
Στις φωτογραφίες που έστειλε το ρόβερ της NASA απεικονίζεται ένα εντυπωσιακό σκηνικό, αφού οι ακτίνες του ήλιου διαπερνούν αυτούς τους συμπυκνωμένους ατμούς που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κρυστάλλινες και ιριδίζουσες αποχρώσεις, που κάνουν τον «ουρανό» του κόκκινου πλανήτη να λάμπει σαν μαργαριτάρι.

Δείτε τις εικόνες