Τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας αποκαλύπτει η νέα επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Έλληνα πρωθυπουργού για τη μουσουλμανική μειονότητα, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, παραμονές της επίσκεψης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε Αθήνα και Θράκη.

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις 

Την γνωστή τακτική του σκωτσέζικου ντουζ συνεχίζει να ακολουθεί η Άγκυρα και ενώ η επικείμενη επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα άφησε την αίσθηση ότι υπάρχει η διάθεση για κάποιου είδους συνεννόηση με την Αθήνα, το δεξί χέρι του προέδρου Ερντογάν και εκπρόσωπος του κόμματός του, επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη επαναφέροντας θέμα περί υποτιθέμενης τουρκικής μειονότητας στην Θράκη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επέλεξε την Θράκη όχι τυχαία για να ξεκινήσει την επίσκεψή του στην Ελλάδα την Κυριακή, επιδιώκοντας ίσως μια ρεβάνς για τη διπλωματική ήττα που υπέστη εντός έδρας. Η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ στην περιοχή σε μια επίσκεψη που χαρακτηρίζεται ως ιδιωτική.

Την ίδια στιγμή τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για μια θετική ατζέντα συνεννόησης για τις επαφές που θα έχει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια, αν και η Άγκυρα επιχειρεί από την πρώτη στιγμή να βάλει θέμα Θράκης ψηλά στην ατζέντα της επίσκεψης.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα της επίσκεψης θα διαφανεί το εάν θα υπάρξει συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλες στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.