Μερικούς από τους ακραίους ισχυρισμούς του Ντόμινικ Κάμινγκς για τον Μπόρις Τζόνσον, τους οποίους αναμένεται να ακούσουν τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου, που διερευνούν τους χειρισμούς της κυβέρνησης  στην πανδημία, αποκάλυψε σε δημοσίευμά της η Daily Mail.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα στη σημερινή του κατάθεση ο πρώην σύμβουλος του Τζόνσον, θα κατηγορήσει τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι είναι υπεύθυνος για «χιλιάδες θανάτους», εξαιτίας της απροθυμίας του να επιβάλει έγκαιρα το δεύτερο lockdown τον περασμένο χειμώνα.

Επίσης, αναμένεται να ισχυριστεί ότι ο Μπόρις Τζόνσον καθυστέρησε να αντιδράσει στην πανδημία τον Φεβρουάριο της περασμένης χρονιάς επειδή βρισκόταν σε «παρατεταμένες διακοπές» με τη σύντροφό του Κάρι Σίμοντς.

«Σκοτώνει μόνο 80χρονους»


Το δημοσίευμα της Dail Mail περιλαμβάνει και ορισμένες ατάκες, που αν όντως ακουστούν από τον Κάμινγκς, θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Μεταξύ άλλων, γράφτηκε ότι ο Κάμινγκς θα ισχυριστεί πως ο Τζόνσον είχε διαφωνήσει με τους σκληρούς περιορισμούς, με το επιχείρημα ότι «σκοτώνει μόνο 80χρονους», ότι είχε πει όντως «όχι άλλα γ@@@να lockdown, ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες» και ότι μετάνιωσε που διέταξε υπό πίεση την επιβολή lockdown, αφού «η οικονομική ζημιά ήταν πιο καταστροφική από την απώλεια ζωών».

Όπως ο Ντόναλντ Τραμπ

Σύμφωνα πάντα με τα όσα δημοσιεύει η Daily Mail για την κατάθεση του Κάμινγκς, ο Τζόνσον φέρεται να χρησιμοποιούσε τον όρο «Kung-Flu» για τον κοροναϊό, που είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά από τον Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούνιο του 2020.

Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλούν οι αναφορές της Daily Mail για το σχέδιο καθησύχασης των πολιτών: Ο Κάμινγκς αναμένεται να καταθέσει ότι ο Τζόνσον ήταν πρόθυμος να μολυνθεί με Covid-19 και μάλιστα θα πει ότι ο πρωθυπουργός έκανε επανειλημμένα το εξής σχόλιο: «Θα πω στον Κρις Γουίτι (αρχίατρος της Αγγλίας) να μου κάνει ένεση με τον ιό live στην εθνική τηλεόραση, για να δουν όλοι ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται». Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο ο Μπόρις Τζόνσον νόσησε σοβαρά με κοροναϊό και νοσηλεύτηκε και στην Εντατική.