Ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση σε κλειστό χώρο, από το ξέσπασμα της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης, χωρητικότητας 20.000 θέσεων, 15.000 θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ των Νικς και των Ατλάντα Χοκς για τα πλέι-οφ του NBA. Οι περισσότεροι από τους θεατές, το 90%, ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, επέδειξαν αποδεικτικά εμβολιασμού και οι διοργανωτές τους επέτρεψαν να καθίσουν όπως παλιά στις εξέδρες.

Τήρησαν πιστά τα μέτρα - Σε λίστα με προτεραιότητα για το εισητήριο

Όμως προβλέφθηκε χώρος και για φιλάθλους που δεν είχαν εμβολιαστεί, το υπόλοιπο 10%. Εκείνοι φορούσαν μάσκες και κάθισαν σε προκαθορισμένες θέσεις, με αποστάσεις. Ειδικά στα φωτογραφικά στιγμιότυπα η διαφορά ανάμεσα στις εξέδρες των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων είναι εμφανής. Για να εξασφαλίσουν εισιτήριο οι φίλαθλοι έπρεπε να μπουν σε λίστα προτεραιότητα. Τα παιδιά έπρεπε να διαθέτουν αρνητικό μοριακό τεστ.

Τα μέτρα χαλάρωσαν από την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη και η ζωή επιστρέφει σταδιακά στους παλιούς ρυθμούς, μετά και την κυβερνητική απόφαση ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες, με ορισμένες εξαιρέσεις, όπως στα μέσα μεταφοράς. Όμως στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν υπάρχει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει και ούτε μπορεί να το επιβάλει στους Αμερικανούς. Για την ιστορία, η ομάδα της Νέας Υόρκης έχασε με δυο πόντους διαφορά.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ