Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 17 ως τις 19 Μαΐου, το 53% των Ρεπουμπλικάνων πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ και αποδίδει την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν σε εκλογική νοθεία. Την ίδια άποψη έχει το 3% των Δημοκρατικών και συνολικά το 25% των Αμερικανών.

Παράλληλα, περίπου το 25% πιστεύει ότι οι προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου αμαυρώθηκαν από νοθεία.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos δείχνει επίσης ότι το 61% των Ρεπουμπλικάνων πιστεύει ότι «έκλεψαν» τις εκλογές από τον Ντόναλντ Τραμπ. Επίσης, το  29% των Ρεπουμπλικάνων θεωρεί ότι ο πρώην πρόεδρος θα πρέπει να μοιραστεί κάποιο μερίδιο της ευθύνης για τις φονικές ταραχές από υποστηρικτές του που εισέβαλαν στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Εκλογικοί αξιωματούχοι

Το 67% των ερωτηθέντων πάντως δηλώνει ότι εμπιστεύεται τους εκλογικούς αξιωματούχους στην πόλη του ότι κάνουν έντιμα τη δουλειά τους, συμπεριλαμβανομένου ποσοστού 58% των Ρεπουμπλικάνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 2.007 ενηλίκων, μεταξύ των οποίων 909 Δημοκρατικοί και 754 Ρεπουμπλικανοί. Το περιθώριο αξιοπιστίας της δημοσκόπησης υπολογίζεται σε περίπου 4 ποσοστιαίες μονάδες.