Τον Μάρτιο ακόμα, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ καλούσε τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι και να συμμορφωθούν με τους περιοριστικούς κανόνες και πριν από δύο ημέρες ζητούσε από τους πολίτες να προσέχουν.

Τώρα, η κόρη του Γκλόρια απολαμβάνει πολυτελείς διακοπές και μάλιστα σε περιοχή υψηλού κινδύνου, όπως έχει χαρακτηρισθεί από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το Μονακό. Εκεί φωτογραφίζεται χωρίς μάσκα και ανεβάζει τις φωτογραφίες στο Instagram, σύμφωνα με το δίκτυο RTL.

Κανείς δεν θα έλεγε όχι σε ένα τέτοιο ταξίδι αυτή τη στιγμή. Ξαπλωμένη στην παραλία, πίνοντας κοκτέιλ, απολαμβάνοντας τον ήλιο - η κόρη του Μάρκους Ζέντερ περνάει υπέροχα στο Μονακό, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες της στο Instagram.

Εδώ μια selfie μπροστά από το ξενοδοχείο, εκεί ένα στιγμιότυπο με ένα πανόραμα της παραλίας - και πάντα χωρίς μάσκα. Σχεδόν σαν να μην υπάρχει η πανδημία στο Μονακό, στις γαλλικές ακτές της Μεσογείου, γράφει στην ιστοσελίδα του το εν λόγω δίκτυο.

Ωστόσο, το Μονακό είναι από την 1η Νοεμβρίου 2020 μία από τις περιοχές υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI). Η προειδοποίηση είναι αυστηρή: κανένα περιττό ταξίδι στο Μονακό. Επιπλέον, είναι υποχρεωτική εκεί η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πατέρας της Γκλόρια, ο Μάρκους Ζένερ ανήκει στην κατηγορία των προσεκτικών και πάντα χειριζόταν με αυστηρότητα το θέμα των περιοριστικών μέτρων κατά του κοροναϊού. Τον Μάρτιο, για παράδειγμα, διακήρυσσε την ανάγκη περίσκεψης και αυτοσυγκράτησης στη Γερμανία.

Τότε, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και επικεφαλής του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) ζητούσε, ως συνέπεια των εκτιμήσεων για την πανδημία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας, να παραμείνουν οι πολίτες στο σπίτι και να αποφύγουν όλα τα ταξίδια και εντός της Γερμανίας. «Εάν όλοι συμβάλλουν, θα έχουμε πιθανότητες να ξεπεράσουμε την κρίση», είχε δηλώσει ο Ζέντερ τότε, σύμφωνα με το RTL.

Κανόνες για τους οποίους επέμεινε μέχρι τέλους. Στην «Bild» παραδέχθηκε πριν από λίγες εβδομάδες: «Δεν έχουμε ακόμα ξεπεράσει το πρόβλημα». Ακόμα και τώρα, ο Ζέντερ θέλει να χαλαρώσουν τα μέτρα μόνο όπου το επιτρέπουν οι αριθμοί των κρουσμάτων του κοροναϊού.

Κατά την (καθολική/προτεσταντική) Πεντηκοστή (23/24 Μαίου), ακόμη και οι κινηματογράφοι ή οι μπιραρίες υποτίθεται ότι θα ανοίξουν ξανά υπό την προϋπόθεση ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων θα παραμείνουν χαμηλοί.

Κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί σε καμία περίπτωση για το Μονακό. Εκεί οι αριθμοί των κρουσμάτων εξακολουθούν να βρίσκονται στα ύψη. Στη Γερμανία, η «προσοχή» συνεχίζει να ισχύει, όπως έγραψε ο Ζέντερ στο Instagram πριν από λίγες ημέρες.

Το RTL τον ρώτησε για το ταξίδι της κόρης του Γκλόρια στην περιοχή υψηλού κινδύνου Μονακό. Η απάντησή του ήταν: «Εύχομαι σε όλους να έχουν λίγο χρόνο να χαλαρώσουν κατά τη διάρκεια της Πεντηκοστής, να απολαύσουν τις ώρες της αργίας - μπορεί να το κάνει κάποιος αυτό στην παραλία ή μπορεί να το κάνει στη Βαυαρία».

Το γεγονός ότι η κόρη του κάνει ένα μεγάλο ταξίδι σε περιοχή υψηλού κινδύνου και κάνει blogging δημοσίως χωρίς μάσκα θα είναι δύσκολο για τους πολίτες να το αποδεχτούν, παρατηρεί το γερμανικό δίκτυο.