Δραματικές είναι οι ώρες στη Λωρίδα της Γάζας, με τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων να αυξάνεται και την αγωνία για τη στιγμή της εκεχειρίας να κορυφώνεται. Όπως έγινε γνωστό, σκοτώθηκαν από τις εχθροπραξίες στη Γάζα άλλοι πέντε άνθρωποι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 232.

Στο μεταξύ, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι «κατέστρεψε» ένα εκτεταμένο σύστημα τούνελ της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι τα μαχητικά του αεροσκάφη κατέστρεψαν περισσότερα από 90 χιλιόμετρα τούνελ, τα οποία αποτελούν ένα υπόγειο σύστημα γνωστό με το όνομα Μετρό το οποίο χαρακτηρίζεται και ως «πόλη κάτω από την πόλη».

Στο βίντεο που ανέβασαν στο YouTube οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν ότι «καταστρέψαμε σε 5 μέρες αυτό που η Χαμάς έφτιαχνε επί 10 χρόνια!».

Πληθαίνουν τα σενάρια για τον τερματισμό των εχθροπραξιών ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς

 Με την αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal» να αποκαλύπτει ότι από αύριο μπορεί να τεθεί να τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός βάζοντας τέλος στην αιματοχυσία που ξεκίνησε στις 10 Μαίου.

 Το επίμαχο δημοσίευμα διευκρινίζει ότι, οι αιγυπτιακές προσπάθειες για την εκτόνωση της κρίσης αποφέρουν καρπούς .

Την ίδια ώρα, η ισραηλινή εφημερίδα «Ma'ariv», επικαλούμενη πηγή από το κυβερνών κόμμα Λικούντ, του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, υποστηρίζει ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επεκτείνει τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Γάζα προκειμένου να βάλει τρικλοποδιά στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης του αρχηγού της αντιπολίτευσης , Γιαίρ Λαπίντ. «Ο Νετανιάχου διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις στη Γάζα επειδή ο Λαπίντ έχει την εντολή σχηματισμού», λέει υψηλόβαθμο μέλος του κόμματος υπό καθεστώς ανωνυμίας.

«Δεν φαίνεται να έχει πραγματική επιθυμία να εξουδετερώσει τη Χαμάς. Οι σχέσεις μεταξύ των Αράβων στο Ισραήλ και των Εβραίων παραμένουν τεταμένες»... «Ο Νετανιάχου πάρει για τις πέμπτες εκλογές και κρατάει όμηρο τη χώρα».