Τους εφήβους αποφάσισε η κυβέρνηση του Μπαχρέιν να εμβολιάσει προκειμένου να προστατευτούν από τον κοροναϊό. Ο εμβολιασμός θα πρέπει να εγκρίνεται από κηδεμόνα, που θα είναι υποχρεωμένος να είναι παρών κατά τη χορήγηση των δόσεων.

 Οι αρχές του Μπαχρέιν θα ανοσοποιήσουν για την COVID-19 τα παιδιά εφηβικής ηλικίας, μεταξύ 12 και 17 ετών, στα οποία θα χορηγούνται δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, δυνάμει απόφασης της εθνικής ιατρικής task force για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κοροναϊού, μετέδωσε χθες Τρίτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BNA.

 Η απόφαση αυτή από πλευράς της συγκεκριμένης επιτροπής του υπουργείου Υγείας, η οποία είναι αρμόδια για την εκστρατεία εμβολιασμού, ακολουθεί συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, διευκρίνισε το BNA.

 Το Μπαχρέιν έχει εγκρίνει έξι εμβόλια κατά της COVID-19, της Sinopharm, των Pfizer/BioNTech, της AstraZeneca, της Johnson & Johnson, καθώς και τα ρωσικά Sputnik V και Sputnik Light.

 Ως εδώ η αραβική χώρα έχει καταγράψει επίσημα πάνω από 750 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου κάπου 203.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

 

Πηγή: Reuters