Έκτακτο πλάνο για την ανοσοποίηση των ανηλίκων και «λουκέτο» στα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα σχεδιάζει η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης, καθώς παρατηρήθηκε ότι στη χώρα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κοροναϊού, ιδίως αυτό το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία, μολύνουν περισσότερα παιδιά.

Πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια σχολεία και κάποια κολέγια θα παραδίδουν μαθήματα αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση από μεθαύριο Τετάρτη ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, την 28η Μαΐου.

«Πολύ πιο μεταδοτικά»

«Ορισμένα από αυτά τα παραλλαγμένα στελέχη είναι πολύ πιο μεταδοτικά και φαίνεται πως επιτίθενται ειδικά σε μικρότερα παιδιά», τόνισε ο υπουργός Παιδείας της Σιγκαπούρης, Τσαν Τσουν Σινγκ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κανένα από τα παιδιά που προσβλήθηκαν δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και απλώς νοσούν με ήπια συμπτώματα.

Χθες, οι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν 38 κρούσματα του νέου κοροναϊού-17 από τα οποία δεν έχουν ιχνηλατηθεί- που οφείλονταν σε εγχώρια μετάδοση σε 24 ώρες, ο υψηλότερος αριθμός από τα μέσα του Σεπτεμβρίου.