Έως το φθινόπωρο εξετάζει την παράταση της θερινής του περιόδου ο όμιλος TUI, καθώς υπάρχει «τεράστια συσσωρευμένη ζήτηση» και αναμένει να επιστρέψει σε κερδοφορία το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης του, από τον Ιούλιο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Φριτς Γιούσεν, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι παρατηρείται «τεράστια ζήτηση για το τέλος της σεζόν, η παράτασή της είναι βιώσιμη και είναι κάτι που πρέπει να συμφωνηθεί με τους προορισμούς».

Η εταιρία αναμένει μια ισχυρή περίοδο διακοπών για το 2021 και επιμένει στο σχέδιό της να λειτουργήσει με το 75% της προ της πανδημίας δυναμικότητάς της, όπως ανέφερε σήμερα ύστερα από την ανακοίνωση ζημίας άνω του 1 δισ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο.

Ο ρόλος των εμβολιασμών

Ο μεγαλύτερος όμιλος διακοπών του κόσμου ανακοίνωσε ότι η αύξηση των εμβολιασμών σημαίνει ότι η Ευρώπη θα ξανανοίξει για ταξίδια, αν και οι ισχύοντες περιορισμοί και η αβεβαιότητα έχουν έως τώρα συγκρατήσει την αναμενόμενη αύξηση στη ζήτηση μετά τα χειμερινά lockdown.

Πριν από την πανδημία, η TUI έστελνε κάθε χρόνο σε διακοπές 23 εκατ. ανθρώπους, ενώ φέτος ανακοίνωσε ότι έχει συνολικά 2,6 εκατ. θερινές κρατήσεις, κατά 69% λιγότερες συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.