Πυρ σε σχολείο της πόλης Καζάν στη Ρωσία άνοιξαν σήμερα το πρωί δύο ένοπλοι με αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους 7 παιδιά, να χάσουν τη ζωή τους και 16 να νοσηλεύονται (12 παιδιά και 4 ενήλικες) βαριά τραυματισμένοι.

Οι ρωσικές Αρχές συνέλαβαν έναν έφηβο για την φρικιαστική επίθεση στην πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 820 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας, ενώ ο δεύτερος ένοπλος εξουδετερώθηκε από την αστυνομία μέσα στο κτίριο.

Τα πρακτορεία ειδήσεων Interfax, Ria και TASS μετέδωσαν ότι ο δεύτερος δράστης είχε οχυρωθεί μέσα στο σχολείο και τελικά έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών.

Μέχρι στιγμής πάντως οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες σχετικά με την ύπαρξη και δεύτερου ενόπλου με κάποια πρακτορεία ειδήσεων να μεταδίδουν ότι ο δράστης ήταν ένας, ο οποίος και συνελήφθη.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η ασφάλεια έχει πλέον αποκατασταθεί στο σχολείο στο Καζάν, που είναι η ουσιαστικά η μουσουλμανική πρωτεύουσα της Ρωσικής Δημοκρατίας του Ταταρστάν. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο το κίνητρο του δράστη ή των δραστών.

Πηδούσαν από τα παράθυρα

Οπτικό υλικό που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει παιδιά να πηδούν από τα παράθυρα των τάξεων για να σωθούν καθώς και τραυματίες να απομακρύνονται από το σχολείο. Τουλάχιστον δύο παιδιά μάλιστα σκοτώθηκαν πέφτοντας από παράθυρα του τετραώροφου κτιρίου.



Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ταταρστάν, Ρουστάμ Μινιχάνοφ, ο ύποπτος που συνελήφθη είναι 19 ετών και είχε άδεια να φέρει όπλο.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε σήμερα την επείγουσα επανεξέταση των κανονισμών που επιτρέπουν την οπλοφορία και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο εκτάκτων αναγκών θα στείλει γιατρούς και ψυχολόγους στο Καζάν για να προσφέρουν βοήθεια στους τραυματίες της επίθεσης.