Με την καθιερωμένη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, η Ρωσία τίμησε την 76η επέτειο της λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της νίκης κατά των ναζί.

Με 76 στρατιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, όσα και τα χρόνια που πέρασαν από τη συντριβή της Ναζιστικής Γερμανίας, ξεκίνησαν στη Μόσχα οι εορτασμοί για την «Ημέρα της Νίκης».

Στην Κόκκινη Πλατεία πάνω από 12.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση. Η νίκη στοίχισε στην τότε Σοβιετική Ένωση περισσότερα από 27 εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές. Σήμερα, η Ρωσία τίμησε τα θύματα και τους ήρωες του πολέμου.

Τα τανκς του Κόκκινου Στρατού βρέθηκαν στην κορυφή της παρέλασης των μηχανοκίνητων τμημάτων και ακολούθησε επίδειξη της στρατιωτικής δύναμης της σύγχρονης Ρωσίας με περισσότερα από 190 τεθωρακισμένα οχήματα, μεταξύ των οποίων και εκτοξευτές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Με τις σχέσεις Ρωσίας – Δύσης να βρίσκονται στο ναδίρ και τις αναφορές για ένα νέο Ψυχρό πόλεμο να γίνονται όλο και πιο συχνές, ο Ρώσος πρόεδρος έστειλε το δικό του μήνυμα.

Η παρέλαση έγινε στον απόηχο της ανάπτυξης χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και την Κριμαία, που προκάλεσε ανησυχία για τις προθέσεις της Μόσχας εν μέσω της σύγκρουσης μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας.

Δείτε το σχετικό βίντεο: