Μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, τέθηκαν οι βάσεις για ένα ακόμα πλήγμα σε βάρος της Τουρκίας.

Όπως μετέδωσε το Mega, oι βουλευτες Κάρολιν Μαλόνεϊ και Γκας Μπιλιράκης με νομοσχέδιο που εισήγαγαν προς ψήφιση στο Κογκρέσο, ζητούν οι ΗΠΑ να καταστήσουν υπεύθυνη και να πιέσουν την Τουρκία να σταματήσει να δημιουργεί προβλήματα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στους ελληνορθόδοξους χριστιανούς και σε άλλες θρησκευτικές μειονότητες.

Εν τω μεταξύ σήμερα από την έδρα των Μπορντό Μπερελί (Τουρκικες Ειδικές Δυναμεις) ο Ακάρ μιλησε για προκλητικές και προβοκατώρικες ενέργειες από την πλευρά της Ελλάδας την οποία κατηγόρησε για αύξηση της έντασης, η οποία προειδοποίησε πως δεν θα βγει πουθενά.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο Κυπριακό υπενθυμίζοντας την τουρκική θέση για δυο ξεχωριστά και κυρίαρχα κράτη. Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και στην Αίγυπτο καθώς φαίνεται πως οι προσπάθειες επαναπροσέγγισης απέτυχαν, δηλώνοντας πως οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες θα αποκατασταθούν.