Κατόπιν της σχετικής πρόσκλησης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετέβη χθες Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021, στην Άγκυρα και παρακάθισε σε δείπνο ιφτάρ, το οποίο προσφέρεται κατά την περίοδο του Ραμαζανιού μετά το τέλος της ημερήσιας νηστείας. Η εν λόγω πρόσκληση αφορούσε θρησκευτικούς ηγέτες της Τουρκίας.

Βαρθολομαιος-Ερντογαν__2_

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ. Εξέφρασε τις ευχές του προς τον Τούρκο πρόεδρο, και μέσω αυτού προς όλους τους μουσουλμάνους της χώρας, για το Ραμαζάνι και για την εορτή της Λύσης της Νηστείας που ακολουθεί (Μπαϊράμι).

Βαρθολομαιος-Ερντογαν__3_

Επίσης, ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο για τις θερμές ευχές του προς τους Χριστιανούς της Τουρκίας, με αφορμή την εορτή του Πάσχα.
Τέλος, ευχήθηκε ο Πανάγαθος και Ελεήμων Θεός να προστατεύει κάθε άνθρωπο, ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο της πανδημίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τοποθέτησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο δίπλα του στο τραπέζι, με τον οποίο κατά τη διάρκεια του δείπνου συνομιλούσε διαρκώς.

Προ του δείπνου, ο Παναγιώτατος και ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος είχαν τετ-α-τετ συνάντηση διάρκειας μίας ώρας με τον Ιμπραχίμ Καλίν, στενό συνεργάτη και σύμβουλο του Τούρκου προέδρου.