Τον τρόπο για να δημοσιεύει σχόλια, τα οποία θα είναι προσβάσιμα προς ανάρτηση από χρήστες στο Facebook και στο Twitter, βρήκε ο Ντόναλντ Τραμπ. O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ενεργοποίησε ένα πεδίο στην ηλεκτρονική του σελίδα και πλέον θα ακούγονται οι τοποθετήσεις του σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες του έχει απαγορευτεί η πρόσβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω εξέλιξη καταγράφηκε μία ημέρα πριν από την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής εποπτείας της Facebook Inc σχετικά με το αν θα διατηρήσει τη μόνιμη απαγόρευση της πρόσβασης του Τραμπ στην πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση του Τραμπ απαγορεύτηκε εξαιτίας ανησυχιών για το ξέσπασμα περεταίρω βίαιων αντιδράσεων, μετά την αιματηρή εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του.

Ο υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι ο πρώην πρόεδρος σχεδίαζε την ενεργοποίηση της δικής του πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι η Twitter Inc έχει ανακοινώσει ότι η απαγόρευση της πρόσβασης του Τραμπ είναι μόνιμη. Η Alphabet Inc, που ελέγχει το YouTube, ανακοίνωσε ότι θα αποκαταστήσει το κανάλι του Τραμπ όταν αποφασίσει ότι ο κίνδυνος ξεσπάσματος βίας μειωθεί.