Προκαλεί ξανά και μάλιστα σε επικίνδυνο βαθμό ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ηγέτης των εθνικιστών, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Στόχος του αυτή τη φορά ήταν η Κύπρος αλλά και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Και όπως θα μπορούσε εύκολα ο οποιοσδήποτε να αντιληφθεί, ο λόγος των προκλητικων δηλώσεών του δεν ήταν άλλος από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Μπαχτσελί, υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν αμαυρώνει την τουρκική ιστορία και προσπαθεί να ρίξει την κυβέρνηση συνασπισμού στην Τουρκία, ενώ ανέφερε πως οι ΗΠΑ, είναι η τελευταία χώρα που μπορεί να μιλά για γενοκτονία.
«Κύριε πρόεδρε να αφήσεις τις προσπάθειες να φέρνεις τη συμμαχία της ταπείνωσης και να αμαυρώνεις την τουρκική ιστορία και να βάλεις στο νου σου πως εσείς είστε η τελευταία χώρα που μπορεί να συκοφαντεί τη χώρα μας για γενοκτονία», ανέφερε ο αρχηγός των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων της Τουρκίας.

«Δεν έχει αξία ούτε όσο μια ψείρα»

Ο Μπαχτσελί, στηλίτευσε επίσης την επιλογή Μπάιντεν να χρησιμοποιήσει την ονομασία Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ.
«Στην Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν υπάρχει περιοχή που να ονομάζεται έτσι. Μία περιοχή ή κάποια τοποθεσία. Εμείς έχουμε την “Ιστανμπούλ” και είναι η μεγαλύτερη τουρκική πόλη του κόσμου. Δεν έχει αξία ούτε όσο μια ψείρα όπως θέλουν να βλέπουν τα πράγματα πέραν του Ατλαντικού. Η σελίδα της Κωνσταντινούπολης έχει κλείσει πριν απο 568 χρόνια», υποστήριξε.

Η Κύπρος είναι τουρκική

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Κύπρο, που -σύμφωνα με τον ίδιο- «είναι τουρκική», εξαπολύοντας πυρά κατά του πρώην ηγέτη των τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί.
«Δεν υπάρχει κάποιος που θα ξεγελαστεί με τις προκλήσεις των ανθρώπων που τους έχουν περάσει λουριά οι Ελληνοκύπριοι. Η Κύπρος είναι τουρκική, η Κύπρος είναι ο ένδοξος θάνατος, η Κύπρος είναι ο αγώνας, η Κύπρος είναι η επιβίωση», ανέφερε.