Περίπου 100 μετανάστες έφυγαν κολυμπώντας από τις ακτές του βόρειου Μαρόκου χθες με στόχο να φθάσουν στον ισπανικό θύλακα Θέουτα, έγινε σήμερα γνωστό από την ισπανική αστυνομία.

Έχοντας αναχωρήσει από τις μαροκινές ακτές, κοντά στο Φνιντέκ, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων νότια της Θέουτα, «ορισμένοι έφθασαν στην παραλία (της Θέουτας) μόνοι τους», εξήγησε ένας εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της Θέουτας στο Γαλλικό Πρακτορείο, την ώρα που οι περισσότεροι χρειάστηκε να διασωθούν και να επιβιβαστούν «στα δικά μας σκάφη» για να φθάσουν στον ισπανικό θύλακα.

«Δεν είναι συνηθισμένο, μπορεί να υπάρχουν ομάδες 3, 4 ή 5, όμως τόσοι, όχι», υπογράμμισε ο ίδιος.

Κανένας νεκρός ή τραυματίας δεν καταγράφηκε στην ισπανική πλευρά, μεταξύ αυτών «των 100 μεταναστών», ανάμεσά τους και ανήλικοι, οι οποίοι έφυγαν κολυμπώντας «κατά τη διάρκεια της ημέρας», κατά «ομάδες των 20 ή 30» ατόμων, διασχίζοντας τις ακτές κατά μήκος. Τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται για υποθερμία.

Η ισπανική ακτοφυλακή επενέβη, επίσης, για τη διάσωση αυτών των μεταναστών, τους οποίους, στη συνέχεια, ανέλαβε ο Ερυθρός Σταυρός και η αστυνομία και βρίσκονται τώρα σε καραντίνα, λόγω της πανδημίας.

Άλλοι πέντε άνθρωποι έφθασαν στη Θέουτα, κολυμπώντας, σήμερα, ανέφερε η αστυνομία.