Μπορεί ο Τύπος να ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την επιστροφή του πρίγκιπα Χάρι στο Ηνωμένο Βασίλειο, όμως αίσθηση έκανε και η απουσία της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ, από την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου.

Βέβαια η απουσία της ήταν δικαιολογημένη λόγω της προχωρημένης της εγκυμοσύνης. Οι ίδιοι οι γιατροί είχαν συστήσει στη δούκισσα του Σάσσεξ να μην πραγματοποιήσει κανένα ταξίδι, εντός και εκτός των συνόρων των ΗΠΑ, γιατί αυτό θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο τόσο την ίδια όσο και το μωρό της.

Και μπορεί να έλαμψε δια της απουσίας της, όμως το στεφάνι που έστειλε για την κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου, έκανε μεγάλη αίσθηση. Η κίνηση να υπογράψει ιδιοχείρως την αφιέρωση όσο και να επιλέξει τα λουλούδια που στόλιζαν το στεφάνι, ήταν κάτι που σχολιάστηκε από πολλούς.

Κάτι που δε γνωρίζαμε όμως ως τώρα είναι η επικοινωνία που είχε η Μέγκαν με τη βασίλισσα Ελισάβετ πριν την κηδεία. Η δούκισσα και ο γιος της, Άρτσι, φέρεται να μίλησαν με τη βασίλισσα πριν από την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, σύμφωνα με μια βασιλική πηγή.

Η Μέγκαν όλο αυτό το διάστημα που ο Χάρι βρισκόταν στην Αγγλία, φρόντιζε να έρχεται σε επαφή (έστω και τηλεφωνικά ή μέσω βιντεοκλήσεων) με τον σύζυγό της, αλλά και με τη βασίλισσα. Όπως αναφέρει η πηγή, η Μέγκαν από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Δούκα του Εδιμβούργου, επικοινώνησε με τη βασίλισσα για να τη συλλυπηθεί.

Σύμφωνα με το περιοδικό «People», όσο ο Χάρι βρισκόταν στην Αγγλία, η Μέγκαν μιλούσε κάθε ημέρα με τον σύζυγό της, ακόμη και λίγο πριν από την κηδεία. «Ο Χάρι δεν ήθελε να αφήσει τη Μέγκαν και τον Άρτσι μόνους τους ούτε λεπτό», υποστήριξε η πηγή. «Μαμά και γιος μίλησαν επίσης με τη βασίλισσα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα».